Vesti

GRADONAČELNIK ŠAPCA UGOSTIO ODLIKOVANE

17. februara 2021.

Za Sretenje, Dan državnosti, predsednik Aleksandar Vučić, odlikovao je najistaknutije institucije i pojedince. Tim povodom, gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić danas je ugostio odlikovane: dr Milivoja Đurića, odlikovanog zlatnom medaljom za zasluge i doprinos u sprovođenju aktivnosti na sprečavanju širenja zarazne bolesti kovid – 19, Sanju Jovanovski, suprugu preminulog dr Aleksandra Jovanovskog, posthumno odlikovanog zlatnom medaljom za zasluge i delo ličnog herojstva u lečenju i zaštiti stanovništva Republike Srbije i Vladimira Vasilića, direktora Šabačkog pozorišta za odlikovanje Sretenjskim ordenom 3. stepena za naročite zasluge za Republiku Srbiju i njene građane, a povodom 180 godina postojanja i rada Šabačkog pozorišta.

,,Ordenja povodom Dana državnosti stigla su i u Šabac. Pozvao sam nosioce tih priznanja na svečani prijem danas u Gradsku kuću. Veliko je zadovoljstvo što imamo priliku da se ponosimo onim što su naši lekari učinili za zdravlje Šapčana, i doktorom Milivojem Đurić i doktorom Aleksandrom Jovanovski. Nažalost, doktor Jovanovski je i svoj život dao u borbi protiv koronavirusa. Ponosan sam i na Šabačko pozorište koje proslavlja 180 godina postojanja i od samog početka je bilo kulturna vodilja kako Grada Šapca, tako i naše države. Velika zahvalnost ovim ljudima koji su svojim posvećenim radom doprineli da Grad Šabac bude na mapi Republike Srbije. Siguran sam da će u narednom periodu biti još mnogo priznanja jer od Grada Šapca pravimo grad budućnosti”, istakao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.

Sanja Jovanovski, supruga preminulog doktora Aleksandra Jovanovskog, zahvalila se svima, naročito predsedniku, Gradu Šapcu i gradonačelniku Pajiću.

,,Saša bi bio ponosan da je danas tu sa nama. Bio je jako požrtvovan, vredno je radio i nesebično delio svoje znanje. Učestvovao je u svemu što nas je snašlo u zdravstvu. Ponosni smo na njega kao porodica”, rekla je Sanja Jovanovski.

Doktor Milivoje Đurić, specijalista infektolog, rekao je da je ponosan što je dobio ovo priznanje.

,,Iskušenja jesu bila veća nego što je uobičajeno, ali ja sam ipak samo radio svoj posao. Zahvalan sam i predsedniku, i ljudima koji su me predložili za ovo priznanje, i gradonačelniku na nesebičnoj podršci”, rekao je doktor Milivoje Đurić.

Vladimir Vasilić, direktor Šabačkog pozorišta, istakao je da je ponos primiti, u ime svih ljudi koji su učestvovali u životu Šabačkog pozorišta, ovako važno priznanje.

,,Ovo je izazov koji ćemo opravdati jer imamo sve resurse da pravimo vrlo dobar repertoar koji će biti prepoznatljiv ne samo u gradu Šapcu, nego i širom naše zemlje”, rekao je Vladimir Vasilić.