Вести

ГРАДОНАЧЕЛНИК ШАПЦА УГОСТИО ОДЛИКОВАНЕ

17. фебруара 2021.

За Сретење, Дан државности, председник Александар Вучић, одликовао је најистакнутије институције и појединце. Тим поводом, градоначелник Шапца др Александар Пајић данас је угостио одликоване: др Миливоја Ђурића, одликованог златном медаљом за заслуге и допринос у спровођењу активности на спречавању ширења заразне болести ковид – 19, Сању Јовановски, супругу преминулог др Александра Јовановског, постхумно одликованог златном медаљом за заслуге и дело личног херојства у лечењу и заштити становништва Републике Србије и Владимира Василића, директора Шабачког позоришта за одликовање Сретењским орденом 3. степена за нарочите заслуге за Републику Србију и њене грађане, а поводом 180 година постојања и рада Шабачког позоришта.

,,Ордења поводом Дана државности стигла су и у Шабац. Позвао сам носиоце тих признања на свечани пријем данас у Градску кућу. Велико је задовољство што имамо прилику да се поносимо оним што су наши лекари учинили за здравље Шапчана, и доктором Миливојем Ђурић и доктором Александром Јовановски. Нажалост, доктор Јовановски је и свој живот дао у борби против коронавируса. Поносан сам и на Шабачко позориште које прославља 180 година постојања и од самог почетка је било културна водиља како Града Шапца, тако и наше државе. Велика захвалност овим људима који су својим посвећеним радом допринели да Град Шабац буде на мапи Републике Србије. Сигуран сам да ће у наредном периоду бити још много признања јер од Града Шапца правимо град будућности”, истакао је градоначелник Шапца др Александар Пајић.

Сања Јовановски, супруга преминулог доктора Александра Јовановског, захвалила се свима, нарочито председнику, Граду Шапцу и градоначелнику Пајићу.

,,Саша би био поносан да је данас ту са нама. Био је јако пожртвован, вредно је радио и несебично делио своје знање. Учествовао је у свему што нас је снашло у здравству. Поносни смо на њега као породица”, рекла је Сања Јовановски.

Доктор Миливоје Ђурић, специјалиста инфектолог, рекао је да је поносан што је добио ово признање.

,,Искушења јесу била већа него што је уобичајено, али ја сам ипак само радио свој посао. Захвалан сам и председнику, и људима који су ме предложили за ово признање, и градоначелнику на несебичној подршци”, рекао је доктор Миливоје Ђурић.

Владимир Василић, директор Шабачког позоришта, истакао је да је понос примити, у име свих људи који су учествовали у животу Шабачког позоришта, овако важно признање.

,,Ово је изазов који ћемо оправдати јер имамо све ресурсе да правимо врло добар репертоар који ће бити препознатљив не само у граду Шапцу, него и широм наше земље”, рекао је Владимир Василић.