Vesti

GRADONAČELNIK ŠAPCA ODRŽAO SASTANAK KRIZNOG ŠTABA

26. oktobar 2020.

Gradonačelnik Šapca, dr Aleksandar Pajić, održao je sastanak sa radnom grupom, predstavnicima zdravstvenih ustanova u Šapcu, kako bi se sagledala trenutna epidemiološka situacija u gradu. Nakon sastanka, gradonačelnik je istakao da je u šabačkoj bolnici hospitalizovano devet pacijenata i da se taj broj nije menjao od prethodnog dana.

– Svuda u okruženju je pogoršana epidemiološka situacija. Mi se borimo da grad Šabac ne bude u takvoj situaciji, zbog toga imamo svakodnevne sastanke radne grupe, kao i predstavnika zdravstvenih ustanova. Apelujemo na sve sugrađane da poštuju striktne mere Vlade Republike Srbije, koje, pre svega podrazumevaju držanje distance, nošenje maski, kao i poštovanje ograničenja broja lica u zatvorenom prostoru. To važi i za sve objekte, kako ugostiteljske, tako i trgovinske da se poštuju sve mere, kako bismo se na pravi način izborili sa Covid-om 19 – istakao je gradonačelnik Šapca, dr Aleksandar Pajić.

Gradonačelnik je dodao da se i dalje ne razmatra uvođenje vanredne situacije, ali se obavlja intenzivna kontrola ugostiteljskih objekata i sprovođenje propisanih mera.

Sednici su prisustvovali i Blaža Knežević, zamenik gradonačelnika, zatim dr Branko Vujković, direktor Zavoda za javno zdravlje, dr Dejan Maksimović, u ime šabačke Opšte bolnice „Dr Laza K. Lazarević“, dr Katarina Šiman, načelnik Službe za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva, Jelena Pavlović, direktor Regionalnog fonda za zdravstveno osiguranje i Srđan Stanisavljević, sekretar Štaba.

Naredni sastanak o stanju obolelih zakazan je za sutra.