Vesti

GRADONAČELNIK PAJIĆ OBIŠAO ŠABAČKU BOLNICU

6. decembra 2020.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić obišao je danas Opštu bolnicu u Šapcu, direktora Slobodana Popovića, kao i zaposlene u Urgentnom prijemu i Kovid bolnici. Tom prilikom ovoj ustanovi uručio je zaštitnu opremu i sredstva za dezinfekciju.

– Svi dobro znamo da su lekari i medicinski tehničari naši heroji. Oni se danonoćno bore protiv pandemije koja je zadesila ceo svet. Došao sam da vidim kakva je situacija, da li imaju sve ono što im je potrebno, doneli smo osnovne stvari za šabačku bolnicu, a to su alkohol i sredstva za higijenu. U narednom periodu Grad će da stane iza ove zdravstvene ustanove jer nam je najbitnije da sačuvamo zdravlje naših sugrađana. Medicinski radnici takođe moraju da vode računa o sebi, o svom zdravlju jer to je jedini način da izađemo iz ove teške situacije – rekao je gradonačelnik Pajić.

Prim. dr Snežana Kovačević, internista kardiolog u šabačkoj Opštoj bolnici “Dr Laza K. Lazarević” zahvalila se gradonačelniku na pomoći, koja im je po njenim rečima od izuzetnog značaja.

– Ovo je prva poseta gradonačelnika našoj bolnici od kako je u kovid sistemu. Opšta bolnica u kovid sistemu je od 9. jula. U tom periodu lečeno je oko 900 pacijenata. Bio je to veliki udar na naš zdravstveni sistem, medicinske i nemedicinske radnike. Zahvaljujući trudu i požrtvovanju medicinskog osoblja uspeli smo da se izborimo sa zarazom i vratimo sve u normalan režim – rekla je dr Snežana Kovačević dodavši da su novi talas epidemije koji je počeo u septembru spremno dočekali.

– Otvorili smo ponovo kovid bolnicu. Imamo tri zone: crvenu, zelenu i sivu, odnosno žutu. Naš rad je izuzetno naporan, pogotovo jer radimo u skafanderu i dve maske. U zgradi grudnog trenutno se leči 91 pacijent, 11 se nalazi u intenzivnoj nezi, od toga je dvoje inubirano, troje na neinvazivnoj ventilaciji i mehaničkoj potpori. Svi pacijenti koji dođu u bolnicu, prvo prođu kroz trijažnu ambulantu na infektivnom – istakla je dr Kovačević.