Вести

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПАЈИЋ ОБИШАО ШАБАЧКУ БОЛНИЦУ

6. децембар 2020.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић обишао је данас Општу болницу у Шапцу, директора Слободана Поповића, као и запослене у Ургентном пријему и Ковид болници. Том приликом овој установи уручио је заштитну опрему и средства за дезинфекцију.

– Сви добро знамо да су лекари и медицински техничари наши хероји. Они се даноноћно боре против пандемије која је задесила цео свет. Дошао сам да видим каква је ситуација, да ли имају све оно што им је потребно, донели смо основне ствари за шабачку болницу, а то су алкохол и средства за хигијену. У наредном периоду Град ће да стане иза ове здравствене установе јер нам је најбитније да сачувамо здравље наших суграђана. Медицински радници такође морају да воде рачуна о себи, о свом здрављу јер то је једини начин да изађемо из ове тешке ситуације – рекао је градоначелник Пајић.

Прим. др Снежана Ковачевић, интерниста кардиолог у шабачкој Општој болници “Др Лаза К. Лазаревић” захвалила се градоначелнику на помоћи, која им је по њеним речима од изузетног значаја.

– Ово је прва посета градоначелника нашој болници од како је у ковид систему. Општа болница у ковид систему је од 9. јула. У том периоду лечено је око 900 пацијената. Био је то велики удар на наш здравствени систем, медицинске и немедицинске раднике. Захваљујући труду и пожртвовању медицинског особља успели смо да се изборимо са заразом и вратимо све у нормалан режим – рекла је др Снежана Ковачевић додавши да су нови талас епидемије који је почео у септембру спремно дочекали.

– Отворили смо поново ковид болницу. Имамо три зоне: црвену, зелену и сиву, односно жуту. Наш рад је изузетно напоран, поготово јер радимо у скафандеру и две маске. У згради грудног тренутно се лечи 91 пацијент, 11 се налази у интензивној нези, од тога је двоје инубирано, троје на неинвазивној вентилацији и механичкој потпори. Сви пацијенти који дођу у болницу, прво прођу кроз тријажну амбуланту на инфективном – истакла је др Ковачевић.