Vesti

PREDSTAVLJENA NOVA MEHANIZACIJA I OPREMA JKP ,,STARI GRAD“ U VREDNOSTI 1,5 MILIONA EVRA

14. oktobar 2022.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić prisustvovao je danas smotri nove mehanizacije i opreme JKP ,,Stari grad”, čija je ukupna vrednost 1,5 miliona evra. Sredstva za ovu namenu obezbeđena su iz budžeta grada, kao i projektnih aktivnosti JKP ,,Stari grad” u saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine.

,,Izuzetno velika ulaganja u mehanizaciju i opremu JKP ,,Stari grad“, što dokazuje današnja smotra gde smo videli šest novih kamiona za odvoženje smeća, samohodne kosačice, traktore, više od 12.000 plastičnih kanti i 273 plastična kontejnera. U narednih mesec dana očekuje se isporuka nove autocisterne i još dva nova kamiona. Ukupna vrednost investicije za potrebe ovog preduzeća je 1,5 miliona evra, a sredstva su obezbeđena iz  budžeta grada, kao i projektnih aktivnosti JKP ,,Stari grad“ u saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine. Ponosan sam što smo omogućili da radnici koji brinu o higijeni u Šapcu imaju vrhunsku opremu i to bez dinara zaduženja grada”, istakao je gradonačelnik Pajić i poručio da na ovom neće stati, te da nastavljaju dalje.

Direktor JKP ,,Stari grad” Aljoša Garibović zahvalio se gradonačelniku Aleksandru Pajiću i Gradskoj upravi na sredstvima koja su uložena za opremanje komunalnog.

,,Pored 12.623 kante kapaciteta 240 litara, 273 kontejnera plave i žute boje sa točkićima, dobili smo i dva kamiona smećara zapremine osam metara kubnih i jedan kamion smećar zapremine 12 metara kubnih. Preduzeće smo opremili i novim usisivačima, traktorima sa kosačicama, tarupima, daskom za sneg. Tu su i dvoosovinska vozila zapremine 12 metara kubnih, jedno dvoosovinsko vozilo zapremine 16 metara kubnih i posude koje će služiti za prikupljane reciklabilnog otpada. Posude za otpad biće podeljene mesnim zajednicama, korisnicima pravnim i fizičkim licima. Sva mehanizacija i oprema doprineće tome da grad bude čistiji i uredniji. Ono što je važno istaći je da se pri nabavci opreme nismo zadužili nijedan dinar”, naglasio je Garibović i istakao da će JKP ,,Stari grad” od ponedeljka biti na dve nove lokacije u gradu, kako bi građanima bili dostupniji.