Вести

ПРЕДСТАВЉЕНА НОВА МЕХАНИЗАЦИЈА И ОПРЕМА ЈКП ,,СТАРИ ГРАД“ У ВРЕДНОСТИ 1,5 MИЛИОНА ЕВРА

14. октобар 2022.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић присуствовао је данас смотри нове механизације и опреме ЈКП ,,Стари град”, чија је укупна вредност 1,5 милиона евра. Средства за ову намену обезбеђена су из буџета града, као и пројектних активности ЈКП ,,Стари град” у сарадњи са Министарством заштите животне средине.

,,Изузетно велика улагања у механизацију и опрему ЈКП ,,Стари град“, што доказује данашња смотра где смо видели шест нових камиона за одвожење смећа, самоходне косачице, тракторе, више од 12.000 пластичних канти и 273 пластична контејнера. У наредних месец дана очекује се испорука нове аутоцистерне и још два нова камиона. Укупна вредност инвестиције за потребе овог предузећа је 1,5 милиона евра, а средства су обезбеђена из  буџета града, као и пројектних активности ЈКП ,,Стари град“ у сарадњи са Министарством заштите животне средине. Поносан сам што смо омогућили да радници који брину о хигијени у Шапцу имају врхунску опрему и то без динара задужења града”, истакао је градоначелник Пајић и поручио да на овом неће стати, те да настављају даље.

Директор ЈКП ,,Стари град” Аљоша Гарибовић захвалио се градоначелнику Александру Пајићу и Градској управи на средствима која су уложена за опремање комуналног.

,,Поред 12.623 канте капацитета 240 литара, 273 контејнера плаве и жуте боје са точкићима, добили смо и два камиона смећара запремине осам метара кубних и један камион смећар запремине 12 метара кубних. Предузеће смо опремили и новим усисивачима, тракторима са косачицама, тарупима, даском за снег. Ту су и двоосовинска возила запремине 12 метара кубних, једно двоосовинско возило запремине 16 метара кубних и посуде које ће служити за прикупљане рециклабилног отпада. Посуде за отпад биће подељене месним заједницама, корисницима правним и физичким лицима. Сва механизација и опрема допринеће томе да град буде чистији и уреднији. Оно што је важно истаћи је да се при набавци опреме нисмо задужили ниједан динар”, нагласио је Гарибовић и истакао да ће ЈКП ,,Стари град” од понедељка бити на две нове локације у граду, како би грађанима били доступнији.