Vesti

GRADONAČELNIK PRIREDIO PRIJEM ZA ŠAMPIONA EVROPE U TEKVONDOU ŽARKA KRAJIŠNIKA

29. avgust 2023.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić organizovao je danas u Gradskoj kući prijem za tekvondistu Žarka Krajišnika, osvajača zlatne medalje u kategoriji juniora na Evropskom prvenstvu u Estoniji i tom prilikom mu čestitao na osvajanju evropskog zlata. Na prijemu je uz Krajišnika bio i trener Miloš Lukić.

,,Danas sam u Gradskoj kući ugostio našeg mladog tekvondistu Žarka Krajišnika, koji nas je osvajanjem zlatne medalje u kategoriji juniora na Evropskom prvenstvu u Estoniji učinio beskrajno ponosnim. Od srca sam čestitao Žarku i njegovom treneru Milošu Laziću na veličanstvenoj pobedi i mestu na sportskom vrhu Evrope. Mladi šabački tekvondista prošle godine bio je vicešampion sveta u kategoriji juniora. Nosilac je medalja sa G turnira i titule prvaka države. Ovom pobedom na Evropskom prvenstvu potvrdio je kvalitet u juniorskoj konkurenciji i time zvanično završio juniorsku karijeru. Sada ga očekuje dokazivanje u kategoriji seniora i uveren sam da su pred njim nove pobede i uspesi. Želim mu još mnogo vrhunskih rezultata na ponos svih nas”, rekao je gradonačelnik.

Gradonačelnik je istakao da je Šabac još jednom pokazao da je grad svih sportova.

,,Nastojimo da podržimo sve naše sportiste, a ove godine veliki uspeh su ostvarili i vaterpolisti, rukometaši, kajakaši što je najbolja potvrda da kontinuirano ulaganje u sport daje prave rezultate”, dodao je Pajić.

Izrazivši zadovoljstvo zbog osvojene zlatne medalje za svoj grad, tekvondista Žarko Krajišnik istakao je da borba nije bila nimalo laka, ali se na kraju sve isplatilo.

,,I dalje mi je u glavi četvrtfinale, i dalje ne verujem šta sam postigao. Prvu rundu sam izgubio i podrška drugara sa tribina koji su me sve vreme bodrili bila je podstrek da drugu rundu dobijem. Treća runda se završila za 25 sekundi i nju sam dobio. U finalu me je sačekao već poznat protivnik iz Španije, sa kojim sam se takmičio već dva puta i pobedio ga. Ova borba je bila jako tesna. Takođe, sam izgubio prvu rundu, ali sam se borio, nisam želeo da odustanem, mnogo sam želeo da osvojim zlato i na kraju se isplatilo. Za pet dana očekuje me takmičenje u Bosni i nadam se i tamo nekoj medalji”, izjavio je Krajišnik.