Вести

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПРИРЕДИО ПРИЈЕМ ЗА ШАМПИОНА ЕВРОПЕ У ТЕКВОНДОУ ЖАРКА КРАЈИШНИКА

29. август 2023.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић организовао је данас у Градској кући пријем за теквондисту Жарка Крајишника, освајача златне медаље у категорији јуниора на Европском првенству у Естонији и том приликом му честитао на освајању европског злата. На пријему је уз Крајишника био и тренер Милош Лукић.

,,Данас сам у Градској кући угостио нашег младог теквондисту Жарка Крајишника, који нас је освајањем златне медаље у категорији јуниора на Европском првенству у Естонији учинио бескрајно поносним. Од срца сам честитао Жарку и његовом тренеру Милошу Лазићу на величанственој победи и месту на спортском врху Европе. Млади шабачки теквондиста прошле године био је вицешампион света у категорији јуниора. Носилац је медаља са Г турнира и титуле првака државе. Овом победом на Еврoпском првенству потврдио је квалитет у јуниорској конкуренцији и тиме званично завршио јуниорску каријеру. Сада га очекује доказивање у категорији сениора и уверен сам да су пред њим нове победе и успеси. Желим му још много врхунских резултата на понос свих нас”, рекао је градоначелник.

Градоначелник је истакао да је Шабац још једном показао да је град свих спортова.

,,Настојимо да подржимо све наше спортисте, а ове године велики успех су остварили и ватерполисти, рукометаши, кајакаши што је најбоља потврда да континуирано улагање у спорт даје праве резултате”, додао је Пајић.

Изразивши задовољство због освојене златне медаље за свој град, теквондиста Жарко Крајишник истакао је да борба није била нимало лака, али се на крају све исплатило.

,,И даље ми је у глави четвртфинале, и даље не верујем шта сам постигао. Прву рунду сам изгубио и подршка другара са трибина који су ме све време бодрили била је подстрек да другу рунду добијем. Трећа рунда се завршила за 25 секунди и њу сам добио. У финалу ме је сачекао већ познат противник из Шпаније, са којим сам се такмичио већ два пута и победио га. Ова борба је била јако тесна. Такође, сам изгубио прву рунду, али сам се борио, нисам желео да одустанем, много сам желео да освојим злато и на крају се исплатило. За пет дана очекује ме такмичење у Босни и надам се и тамо некој медаљи”, изјавио је Крајишник.