Vesti

GRADONAČELNIK PRIREDIO PRIJEM ZA MLADE RUKOMETAŠE ,,METALOPLASTIKE“, ŠAMPIONE SRBIJE

3. jul 2023.

U Gradskoj kući upriličen je prijem za dve generacije rukometaša ,,Metaloplastike“, trenere i rukovodstvo kluba, povodom osvajanja dvostruke titule šampiona Srbije.

,,Srećan sam svaki put kada ugostim naše mlade sportiste, posebno kada je povod osvajanje titule šampiona države. Rezultati naših mladih rukometaša ,,Metaloplastike“, koji su se okitili titulom šampiona države, u generacijama 2008/2009. i 2010/2011. godišta, vredni su svake pažnje i drago mi je što su danas baš tim povodom, zajedno sa trenerima i rukovodstvom kluba bili moji gosti u Gradskoj kući. Ovo su istorijski rezultati kluba, jer nikada dve generacije nisu bile državni šampioni u mlađim kategorijama“, istakao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.

Čestitajući mladim rukometašima na fantastičnim rezultatima, gradonačelnik Pajić poručio je, da će Grad Šabac nastaviti da prati njihove takmičarske rezultate, te da će se potruditi da ulaganja u sport u narednim godinama budu još veća. Gradonačelnik se ovom prilikom zahvalio sportistima što na najbolji način promovišu Šabac.

,,Presrećan sam što smo vraćanjem Sportske hale „Zorka“ učinili da sportisti imaju veliki broj termina za trening i da od njih pravimo velike rukometne šampione. Radili smo dosta i na dovođenju stručnjaka koji imaju i evropska iskustva u svom radu da bismo napravili od „Metalopslatike“ ponovo šampionsku ekipu, kako mlađu tako i seniorsku. Siguran sam da je posle ulaganja Grada Šapca, države i sponzora i velike posvećenosti u radu rukovodstva kluba, pred ovom decom sjajna budućnost“, naveo je Pajić.