Vesti

GRADONAČELNIK POZVAO NA STRIKTNIJE POŠTOVANJE MERA

30. oktobar 2020.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić, sa predstavnicima zdravstvenih ustanova, Sanitarne inspekcije i Komunalne policije, održao je danas sasatanak u Gradskoj kući, na kojoj su razgovarali o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji u Šapcu.

-U Mačvanskom okrugu trenutno su aktivno obolela 294 lica, od kojih 148 u Šapcu. U poslednja 24 časa, u Šapcu je utvrđeno 26 pozitivnih uzoraka na kovid 19. Trenutno je u Opštoj bolnici “Laza K. Lazarević” hospitalizovano 13 pacijenata. Svi imaju upalu pluća, ali su stabilnog zdravstvenog stanja. Nema osoba na respiratoru. U samoizolaciji se nalaze 42 lica, kontakti obolelih osoba – istakao je gradonačelnik dr Pajić i dodao da je u Šapcu nestabilna epidemiološka situacija.

Što se tiče izveštaja Sanitarne republičke inspekcije i Komunalne policije Grada Šapca maksimalno su pojačane mere kontrole, a smanjen je i broj privrednih subjekata koji krše mere Uredbe. Od 50 kontrolisananih subjekata, 11 je prekoračilo radno vreme posle 23 sata.

-Apelujem na građane da striktno poštuju mere socijalne distance, broja ljudi u zatvorenom i otvorenom prostoru, nošenje zaštitnih maski za suzbijanje širenja kovid infekcije. Samo od nas i od stepena poštovanja mera zavisi da li ćemo iz ove krize izaći bez većih posledica – kazao je gradonačelnik Pajić.