Вести

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПОЗВАО НА СТРИКТНИЈЕ ПОШТОВАЊЕ МЕРА

30. октобар 2020.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић, са представницима здравствених установа, Санитарне инспекције и Комуналне полиције, одржао је данас сасатанак у Градској кући, на којој су разговарали о актуелној епидемиолошкој ситуацији у Шапцу.

-У Мачванском округу тренутно су активно оболела 294 лица, од којих 148 у Шапцу. У последња 24 часа, у Шапцу је утврђено 26 позитивних узорака на ковид 19. Тренутно је у Општој болници “Лаза К. Лазаревић” хоспитализовано 13 пацијената. Сви имају упалу плућа, али су стабилног здравственог стања. Нема особа на респиратору. У самоизолацији се налазе 42 лица, контакти оболелих особа – истакао је градоначелник др Пајић и додао да је у Шапцу нестабилна епидемиолошка ситуација.

Што се тиче извештаја Санитарне републичке инспекције и Комуналне полиције Града Шапца максимално су појачане мере контроле, а смањен је и број привредних субјеката који крше мере Уредбе. Од 50 контролисананих субјеката, 11 је прекорачило радно време после 23 сата.

-Апелујем на грађане да стриктно поштују мере социјалне дистанце, броја људи у затвореном и отвореном простору, ношење заштитних маски за сузбијање ширења ковид инфекције. Само од нас и од степена поштовања мера зависи да ли ћемо из ове кризе изаћи без већих последица – казао је градоначелник Пајић.