Vesti

GRADONAČELNIK POZVAO GRAĐANE NA POŠTOVANJE MERA I UPOZORIO NA POJAVU KORONE U ŠKOLAMA

27. oktobar 2020.

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije u gradu, Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić održao je sastanak Kriznog štaba za vanredne situacije i konferenciju za novinare kojoj su prisustvovali sa predstavnicima zdravstvenih ustanova.

Gradonačelnik je istakao da je u poslednja 24 sata 25 osoba pozitivno na korona virus, na teritoriji grada evidentirano je 77 aktivno obolelih, dok je 255 lica u četrnaestodnevnoj samoizolaciji. Korona virus pojavio se i među učenicima u jednoj osnovnoj i tri srednje škole, tako da je polovina odeljenja sa kojima su zaraženi imali kontakt u samoizolaciji i nastavu prati onlajn. Takođe, na korona virus su pozitivna i dva profesora u Muzičkoj školi.

Gradonačelnik je naveo da je došlo i do povećanja kršenja mera propisanih Uredbom Vlade Republike Srbije, kako u ugostiteljskim, tako i u trgovinskim objektima, koje se odnose na držanje distance, nošenje maski, poštovanje dezo – barijera, kao i na opremljenost dezinfekcionim sredstva.

– Prema odluci Kriznog štaba od pre tri dana, komunalna policija i sve ostale inspekcije sa republičkog nivoa aktivno učestvuju u obilaženju i evidentiranju svih kršenja Uredbe Vlade Republike Srbije. Apelujem da poštujete mere koje je država propisala – rekao je dr Aleksandar Pajić.

Što se tiče vanredne situacije, gradonačelnik je dodao da se prema brojkama približavamo uvođenju, i izrazio nadu da će se građani odgovorno ponašati, te da do toga neće doći.

Konferenciji su, uz gradonačelnika, prisustvovali i dr Branko Vujković, direktor Zavoda za javno zdravlje, dr Jasmina Stanković, direktorka Doma zdravlja ,,Dr Draga Ljočić” i dr Dejan Maksimović, u ime Opšte bolnice ,,Dr Laza K.Lazarević”.