Vesti

GRADONAČELNIK PAJIĆ URUČIO ZAHVALNICU SAKOMU ZA USPEŠNU SARADNJU I STIPENDIRANJE ŠABAČKIH STUDENATA

29. april 2024.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić sastao se danas u Gradskoj kući sa predsednikom Srpsko-azerbejdžanske privredne komore ,,SAKOM“ Ahmetom Muratom Turkogluom, potpredsednicom SAKOM-a Biserkom Jevtimijević i članom Upravnog odbora SAKOM-a Radetom Nikolićem. Ovom prilikom gradonačelnik Pajić uručio je zahvalnicu Muratu Turkoglu za uspešnu saradnju i stipendiranje šabačkih studenata.

,,Srpsko-azerbejdžanska privredna komora ‘SAKOM’ trenutno stipendira deset studenata sa teritorije grada Šapca. Od 2022. godine kada je započeta naša saradnja, ‘SAKOM’ je kroz program stipendiranja finansijski podržao 15 studenata iz našeg grada. Zadovoljstvo mi je bilo da se i lično zahvalim Muratu, ali i uručim zahvalnicu za uspešnu saradnju i stipendiranje šabačkih studenata, pruženoj podršci, brizi i posvećenosti da studentima olakšaju studiranje i put ka sticanju diplome. Zajedno nastavljamo da brinemo o mladima, jer su oni budućnost našeg grada“, poručio je Pajić i podsetio da su odličnu saradnju sa članovima SAKOM-a, na čelu sa azerbejdžanskom kompanijom ,,Azvirt“, ostvarili kroz angažovanje na izgradnji auto-puta Ruma-Šabac i brze saobraćajnice od Šapca do Loznice.

SAKOM“ je udruženje koje okuplja društveno odgovorne kompanije. Trenutno ujedinjuje 27 građevinskih kompanija, koje zajedno učestvuju u realizaciji ključnih infrastrukturnih projekata u Srbiji.

,,Imajući u vidu da su mladi najdragoceniji deo svakog društva jer predstavljaju svetli deo budućnosti, ‘SAKOM’ se opredelio da pruža finansijsko ohrabrenje onima kojima je to potrebno, a sa posebnom željom da im pomognemo da ostvare svoje snove o obrazovanju. Kroz naš program stipendiranja, za samo tri godine, prošla su 52 studenta. Zahvaljujući odličnoj saradnji sa Gradom Šapcem, a pre svega zahvaljujući izuzetnoj koordinaciji sa Odeljenjem društvenih delatnosti ‘SAKOM’ je do sada podržao 15 studenata sa teritorije Šapca, dok trenutno 10 šabačkih studenata prima našu stipendiju, što čini 30% svih naših stipendista“, izjavio je predsednik SAKOM-a Murat Turkoglu.

Na kraju sastanka Murat Turkoglu poklonio je gradonačelniku Pajiću monografiju o manastiru „Duboki potok“ , koja je upravo izašla iz štampe u izdanju Službenog glasnika, a koju je u potpunosti finansirao ,,SAKOM“ i članovi. ,,Želimo da istaknemo da postoji jedno posebno značajno partnerstvo koje ‘SAKOM’ izuzetno neguje i gaji, reč je o srdačnom prijateljstvu sa četrnaestovekovnim manastirom ‘Duboki potok’ koji se nalazi u opštini Zubin Potok, na severu Kosova, sa manastirskom crkvom koja predstavlja nepokretno kulturno dobro i spomenik kulture. Upravo je iz štampe i to u izdanju Službenog glasnika, izašla monografija o ovom manastiru, a čiju je realizaciju u potpunosti finansirao ‘SAKOM’ i naši članovi koju sam danas uručio gradonačelniku“, dodao je Turkoglu.