Вести

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПАЈИЋ УРУЧИО ЗАХВАЛНИЦУ САКОМУ ЗА УСПЕШНУ САРАДЊУ И СТИПЕНДИРАЊЕ ШАБАЧКИХ СТУДЕНАТА

29. април 2024.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић састао се данас у Градској кући са председником Српско-азербејџанске привредне коморе ,,САКОМ“ Ахметом Муратом Туркоглуом, потпредседницом САКОМ-а Бисерком Јевтимијевић и чланом Управног одбора САКОМ-а Радетом Николићем. Овом приликом градоначелник Пајић уручио је захвалницу Мурату Туркоглу за успешну сарадњу и стипендирање шабачких студената.

,,Српско-азербејџанска привредна комора ‘САКОМ’ тренутно стипендира десет студената са територије града Шапца. Од 2022. године када је започета наша сарадња, ‘САКОМ’ је кроз програм стипендирања финансијски подржао 15 студената из нашег града. Задовољство ми је било да се и лично захвалим Мурату, али и уручим захвалницу за успешну сарадњу и стипендирање шабачких студената, пруженој подршци, бризи и посвећености да студентима олакшају студирање и пут ка стицању дипломе. Заједно настављамо да бринемо о младима, јер су они будућност нашег града“, поручио је Пајић и подсетио да су одличну сарадњу са члановима САКОМ-а, на челу са азербејџанском компанијом ,,Азвирт“, остварили кроз ангажовање на изградњи ауто-пута Рума-Шабац и брзе саобраћајнице од Шапца до Лознице.

САКОМ“ је удружење које окупља друштвено одговорне компаније. Тренутно уједињује 27 грађевинских компанија, које заједно учествују у реализацији кључних инфраструктурних пројеката у Србији.

,,Имајући у виду да су млади најдрагоценији део сваког друштва јер представљају светли део будућности, ‘САКОМ’ се определио да пружа финансијско охрабрење онима којима је то потребно, а са посебном жељом да им помогнемо да остваре своје снове о образовању. Кроз наш програм стипендирања, за само три године, прошла су 52 студента. Захваљујући одличној сарадњи са Градом Шапцем, а пре свега захваљујући изузетној координацији са Одељењем друштвених делатности ‘САКОМ’ је до сада подржао 15 студената са територије Шапца, док тренутно 10 шабачких студената прима нашу стипендију, што чини 30% свих наших стипендиста“, изјавио је председник САКОМ-а Мурат Туркоглу.

На крају састанка Мурат Туркоглу поклонио је градоначелнику Пајићу монографију о манастиру „Дубоки поток“ , која је управо изашла из штампе у издању Службеног гласника, а коју је у потпуности финансирао ,,САКОМ“ и чланови. ,,Желимо да истакнемо да постоји једно посебно значајно партнерство које ‘САКОМ’ изузетно негује и гаји, реч је о срдачном пријатељству са четрнаестовековним манастиром ‘Дубоки поток’ који се налази у општини Зубин Поток, на северу Косова, са манастирском црквом која представља непокретно културно добро и споменик културе. Управо је из штампе и то у издању Службеног гласника, изашла монографија о овом манастиру, а чију је реализацију у потпуности финансирао ‘САКОМ’ и наши чланови коју сам данас уручио градоначелнику“, додао је Туркоглу.