Vesti

GRADONAČELNIK PAJIĆ URUČIO NOVOGODIŠNJE POKLONE DECI KOJA KORISTE USLUGU LIČNI PRATILAC

26. decembar 2022.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić danas je uručio novogodišnje poklone deci sa teritorije grada Šapca koja koriste uslugu Lični pratilac. Pokloni su obezbeđeni u sradnji sa kompanijom ,,Dunav osiguranje”, a novogodišnje paketa uručili su i predstavnici Humanitarne organizacije „Dečje srce“ koja je licencirani pružalac te usluge na teritoriji grada.
U školskoj 2021/2022. godinu za finansiranje usluge Lični pratilac iz budžeta Grada Šapca izdvojeno je 22 miliona dinara, a u školskoj 2022/2023. godini obezbeđeno je 25 miliona dinara. Odlukom o budžetu grada Šapca za 2023. godinu za finansiranje usluge lični pratilac opredeljeno je 30 miliona dinara. Gradonačelnik Pajić istakao je da Grad Šabac svake godine izdvaja sve veći iznos sredstava za realizaciju ove usluge, koja doprinosi većoj uključenosti svih članova zajednice u aktivnosti i normalan život.

,,Da sreću čine male stvari, danas sam se i lično uverio. Uživao sam u osmesima dece koja su korisnici usluge Lični pratilac, dok sam im sa Deda Mrazom uručivao novogodišnje poklone. Briga o njima traje tokom cele godine, a ovaj poklon će im sigurno ulepšati predstojeće praznike. Činjenica da se iz godine u godinu povećava broj zahteva za obezbeđenjem ove usluge, kao i zadovoljstvo roditelja korisnika, dokaz su visokog kvaliteta usluge Lični pratilac u Šapcu. Grad Šabac misli na sve i tu je da svima obezbedi jednake šanse”, rekao je Pajić.
Humanitarna organizacija „Dečje srce“ postoji 22 godine i radi sa osobama sa smetnjama u razvoju, a već nekoliko godina pruža uslugu Lični pratilac deteta u Gradu Šapcu.


,,Svim prisutnima donosimo pozdrave iz Beograda, iz naše radionice, gde osobe sa smetnjama u razvoju proizvode, odnosno štampaju i prave poklone i razne proizvode koje smo i danas ovde doneli kao pozdrav i novogodišnji paketić za decu i lične pratioce, naše saradnike”, rekla je Julka Rojević Pešić iz Humanitarne organizacije „Dečje srce“.
U Gradu Šapcu trenutno 59 dece koristi uslugu Lični pratilac.