Вести

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПАЈИЋ УРУЧИО НОВОГОДИШЊЕ ПОКЛОНЕ ДЕЦИ КОЈА КОРИСТЕ УСЛУГУ ЛИЧНИ ПРАТИЛАЦ

26. децембар 2022.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић данас је уручио новогодишње поклоне деци са територије града Шапца која користе услугу Лични пратилац. Поклони су обезбеђени у срадњи са компaнијом ,,Дунав осигурање”, а новогодишње пакета уручили су и представници Хуманитарне организације „Дечје срце“ која је лиценцирани пружалац те услуге на територији града.
У школској 2021/2022. годину за финансирање услуге Лични пратилац из буџета Града Шапца издвојено је 22 милиона динара, а у школској 2022/2023. години обезбеђено је 25 милиона динара. Одлуком о буџету града Шапца за 2023. годину за финансирање услуге лични пратилац опредељено је 30 милиона динара. Градоначелник Пајић истакао је да Град Шабац сваке године издваја све већи износ средстава за реализацију ове услуге, која доприноси већој укључености свих чланова заједнице у активности и нормалан живот.

,,Да срећу чине мале ствари, данас сам се и лично уверио. Уживао сам у осмесима деце која су корисници услуге Лични пратилац, док сам им са Деда Мразом уручивао новогодишње поклоне. Брига о њима траје током целе године, а овај поклон ће им сигурно улепшати предстојеће празнике. Чињеница да се из године у годину повећава број захтева за обезбеђењем ове услуге, као и задовољство родитеља корисника, доказ су високог квалитета услуге Лични пратилац у Шапцу. Град Шабац мисли на све и ту је да свима обезбеди једнаке шансе”, рекао је Пајић.
Хуманитарна организација „Дечје срце“ постоји 22 године и ради са особама са сметњама у развоју, а већ неколико година пружа услугу Лични пратилац детета у Граду Шапцу.


,,Свим присутнима доносимо поздраве из Београда, из наше радионице, где особе са сметњама у развоју производе, односно штампају и праве поклоне и разне производе које смо и данас овде донели као поздрав и новогодишњи пакетић за децу и личне пратиоце, наше сараднике”, рекла је Јулка Ројевић Пешић из Хуманитарне организације „Дечје срце“.
У Граду Шапцу тренутно 59 деце користи услугу Лични пратилац.