Vesti

GRADONAČELNIK PAJIĆ URUČIO KLJUČEVE DVA NOVA VOZILA DOMU ZDRAVLJA ,,DR DRAGA LJOČIĆ“

23. maj 2023.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić danas je Domu zdravlja ,,Dr Draga Ljočić” uručio ključeve novog sanitetskog i putničkog vozila za potrebe ove zdravstvene ustanove. Sanitetsko vozilo namenjeno je Službi hitne pomoći, a putničko Službi polivalentne patronaže. Ukupna sredstva koja su izdvojena iz budžeta grada za nabavku ovih vozila iznose 9,2 miliona dinara.

,,U poslednje dve i po godine iz budžeta grada izdvojili smo 36,5 miliona dinara za opremanje kako voznog parka tako i opreme za dom zdravlja. Kupili smo tri nova sanitetska vozila, dva automobila, utrazvuk, CTG, EKG aparat, digitalni video kolposkop i još dosta opreme. Za uspešno funkcionisanje zdravstvenog sistema, bitno je imati stručan kadar. U domu zdravlja završen je konkurs i biće zaposleno 8 novih vozača, 5 lekara, 5 stomatologa i 2 stomatološka tehničara”, rekao je gradonačelnik Pajić i dodao da sanitetsko vozilo, koje će služiti za zbrinjavanje najtežih pacijenata, predstavlja savremenu mobilnu bolnicu koja ima svu neophodnu opremu kako bi pacijenti bili adekvatno zbrinuti i bezbedno transportovani do bolnice.

,,Pravovremena pomoć i brzi transport do odgovarajuće zdravstvene ustanove, često su odlučujući faktor u spašavanju života. Zdravstveni sistem jedan je od stubova svakog društva i zbog toga su podrška grada i države zdravstvenim ustanovama od presudnog značaja za što efikasnije delovanje ovog sistema. Nastavićemo da ulažemo u unapređenje kapaciteta i opremanje zdravstvenih ustanova i u narednom periodu”, istakao je Pajić.

Direktorka Doma zdravlja ,,Dr Draga Ljočić” doktorka Jasmina Stanković istakla je da je dom zdravlja danas, osim ova dva vozila, od Gradske uprave grada Šapca dobio CTG aparat, digitalni video kolposkop za potrebe Službe za zdravstvenu zaštitu žena i EKG aparat za rad lekara u ambulanti za sport.

,,Brinemo o zdravlju pacijenata i radimo na prevenciji što nam je u narednom periodu izuzetno bitno. Želimo da podignemo svest naših građana o važnosti odazivanja na preventivne preglede i da promovišemo zdrave stilove života. Ovako ostvarujemo misiju i viziju doma zdravlja o sveobuhvatnosti i dostupnosti u pružanju zdravstvenih usluga sa angažovanjem stručnog kadra koji se stalno edukuje i odlazi na kontinuirane medicinske edukacije”, istakla je dr Jasmina Stanković.