Вести

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПАЈИЋ УРУЧИО КЉУЧЕВЕ ДВА НОВА ВОЗИЛА ДОМУ ЗДРАВЉА ,,ДР ДРАГА ЉОЧИЋ“

23. мај 2023.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић данас је Дому здравља ,,Др Драга Љочић” уручио кључеве новог санитетског и путничког возила за потребе ове здравствене установе. Санитетско возило намењено је Служби хитне помоћи, а путничко Служби поливалентне патронаже. Укупна средства која су издвојена из буџета града за набавку ових возила износе 9,2 милиона динара.

,,У последње две и по године из буџета града издвојили смо 36,5 милиона динара за опремање како возног парка тако и опреме за дом здравља. Купили смо три нова санитетска возила, два аутомобила, утразвук, ЦТГ, ЕКГ апарат, дигитални видео колпоскоп и још доста опреме. За успешно функционисање здравственог система, битно је имати стручан кадар. У дому здравља завршен је конкурс и биће запослено 8 нових возача, 5 лекара, 5 стоматолога и 2 стоматолошка техничара”, рекао је градоначелник Пајић и додао да санитетско возило, које ће служити за збрињавање најтежих пацијената, представља савремену мобилну болницу која има сву неопходну опрему како би пацијенти били адекватно збринути и безбедно транспортовани до болнице.

,,Правовремена помоћ и брзи транспорт до одговарајуће здравствене установе, често су одлучујући фактор у спашавању живота. Здравствени систем један је од стубова сваког друштва и због тога су подршка града и државе здравственим установама од пресудног значаја за што ефикасније деловање овог система. Наставићемо да улажемо у унапређење капацитета и опремање здравствених установа и у наредном периоду”, истакао је Пајић.

Директорка Дома здравља ,,Др Драга Љочић” докторка Јасмина Станковић истакла је да је дом здравља данас, осим ова два возила, од Градске управе града Шапца добио ЦТГ апарат, дигитални видео колпоскоп за потребе Службе за здравствену заштиту жена и ЕКГ апарат за рад лекара у амбуланти за спорт.

,,Бринемо о здрављу пацијената и радимо на превенцији што нам је у наредном периоду изузетно битно. Желимо да подигнемо свест наших грађана о важности одазивања на превентивне прегледе и да промовишемо здраве стилове живота. Овако остварујемо мисију и визију дома здравља о свеобухватности и доступности у пружању здравствених услуга са ангажовањем стручног кадра који се стално едукује и одлази на континуиране медицинске едукације”, истакла је др Јасмина Станковић.