Vesti

GRADONAČELNIK PAJIĆ SVEČANO OTVORIO REPUBLIČKO TAKMIČENJE IZ MATEMATIKE

7. maja 2022.

Danas se u Šabačkoj gimnaziji, jednoj od najstarijih i najprestižnijih gimnazija u Srbiji, koja ove godine obeležava 185 godina od osnivanja, održava Republičko takmičenje iz matematike za srednjoškolce. Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić svečano je otvorio ovo takmičenje i svim učenicima poželeo dosta sreće i uspeha.

,,Ukupno 250 najboljih učenika gimnazija i srednjih stručnih škola iz cele države boravi u našem gradu, što Šabac danas čini gradom znanja. Ulaganje u obrazovanje je ulaganje u budućnost. Grad Šabac iz budžeta za 2022. godinu izdvaja 21,5% za oblast obrazovanja. Između ostalog, izdvajamo novac za podršku našim učenicima i profesorima kroz stipendije, ali i podršku učešća na raznim takmičenjima. Drago mi je da učenici šabačkih škola postižu zapažene rezultate na najvišem nivou takmičenja. Nadamo se da će i ovog puta pokazati kvalitet, ali da će se i učenici iz drugih delova Srbije ovde lepo provesti, steći nova iskustva i prijateljstva i poneti najlepše uspomene iz našeg Šapca. Svim učesnicima želim dosta sreće na takmičenju. Šabačka gimnazija biće dobar domaćin. Grad Šabac nastaviće da ulaže u obrazovanje, jer je to garant uspeha našeg društva u predstojećim godinama. Od našeg grada stvaramo grad budućnosti”, rekao je Pajić.


Marijana Isaković, direktorka Šabačke gimnazije istakla je da je velika čast rođendan ove škole započeti održavanjem Republičkog takmičenja iz matematike.
,,Lepo je videti sve ove mlade ljude, najbolje matematičare iz cele Srbije. Osmesima su ulepšali naš grad i svima im želim izuzetne rezultate. Naši đaci i kolege danas su me učinili ponosnom domaćicom”, rekla je Marijana Isaković.
Svečanom otvaranju takmičenja prisustvovao je i Željko Jović, viceguverner Narodne banke Srbije i docent na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, a nekadašnji učenik Šabačke gimnazije.


,,Danas sam preplavljen emocijama što se nalazim u svojoj školi. Sve ovo me podseća na period kada sam bio u školskim klupama, čak sam danas sreo i profesore koji su mene učili. Matematika je moja velika ljubav, ona me i odvela u ovaj profesionalni svet. Zadovoljstvo mi je što sam danas ovde i što vidim sve ove mlade ljude koji se nadmeću i pokušavaju da ostvare veće domete iz oblasti matematike”, kazao je Željko Jović.