Вести

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПАЈИЋ СВЕЧАНО ОТВОРИО РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ МАТЕМАТИКЕ

7. мај 2022.

Данас се у Шабачкој гимназији, једној од најстаријих и најпрестижнијих гимназија у Србији, која ове године обележава 185 година од оснивања, одржава Републичко такмичење из математике за средњошколце. Градоначелник Шапца др Александар Пајић свечано је отворио ово такмичење и свим ученицимa пожелео доста среће и успеха.

,,Укупно 250 најбољих ученика гимназија и средњих стручних школа из целе државе борави у нашем граду, што Шабац данас чини градом знања. Улагање у образовање је улагање у будућност. Град Шабац из буџета за 2022. годину издваја 21,5% за област образовања. Између осталог, издвајамо новац за подршку нашим ученицима и професорима кроз стипендије, али и подршку учешћа на разним такмичењима. Драго ми је да ученици шабачких школа постижу запажене резултате на највишем нивоу такмичења. Надамо се да ће и овог пута показати квалитет, али да ће се и ученици из других делова Србије овде лепо провести, стећи нова искуства и пријатељства и понети најлепше успомене из нашег Шапца. Свим учесницима желим доста среће на такмичењу. Шабачка гимназија биће добар домаћин. Град Шабац наставиће да улаже у образовање, јер је то гарант успеха нашег друштва у предстојећим годинама. Од нашег града стварамо град будућности”, рекао је Пајић.


Маријана Исаковић, директорка Шабачке гимназије истакла је да је велика част рођендан ове школе започети одржавањем Републичког такмичења из математике.
,,Лепо је видети све ове младе људе, најбоље математичаре из целе Србије. Осмесима су улепшали наш град и свима им желим изузетне резултате. Наши ђаци и колеге данас су ме учинили поносном домаћицом”, рекла је Маријана Исаковић.
Свечаном отварању такмичења присуствовао је и Жељко Јовић, вицегувернер Народне банке Србије и доцент на Економском факултету у Београду, а некадашњи ученик Шабачке гимназије.


,,Данас сам преплављен емоцијама што се налазим у својој школи. Све ово ме подсећа на период када сам био у школским клупама, чак сам данас срео и професоре који су мене учили. Математика је моја велика љубав, она ме и одвела у овај професионални свет. Задовољство ми је што сам данас овде и што видим све ове младе људе који се надмећу и покушавају да oстваре веће домете из области математике”, казао је Жељко Јовић.