Vesti

GRADONAČELNIK PAJIĆ SE SASTAO SA KOMANDANTOM REČNE FLOTILE

8. jun 2023.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić sastao se danas sa komandantom Rečne flotile, kapetanom bojnog broda, Ljubišom Markovićem. Na sastanku sy razgovarali o učešću Vojske Srbije u radu Štaba za vanredne situacije grada Šapca i njihovom angažovanju kroz treću misiju, koja se odnosi na pomoć civilnim vlastima u slučaju prirodnih nepogoda, tehničko-tehnoloških i drugih nesreća.

Poseban osvrt tokom razgovora bio je posvećen poplavama koje su pogodile mesne zajednice na teritoriji grada Šapca, u kojima je uvedena vanredna situacija.

Na današnjem sastanku predstavljen je novi član Štaba za vanredne situacije, komandir pontonirske čete, major Branko Popović, koji ima ulogu da radi na civilno-vojnoj saradnji između Grada Šapca i Garnizona-Prvog pontonirskog bataljona.

,,U prethodnom periodu Grad Šabac ostvario je značajnu saradnju sa komandom Rečne flotile, u čijem sastavu se nalazi Prvi pontonirski bataljon od koga je dobijao stručnu pomoć, ali i pomoć ljudstva. Saradnja se odnosila, ne samo na pomoć stanovništvu u vanrednom stanju, nego i redovnom, pomoć u pojedinim manifestacijama koje su organizovane u našem gradu. Sagledali smo mogućnosti za nastavak i unapređenje saradnje u vezi sa trećom misijom. Poučeni iskustvima iz 2014. godine, ukazali smo na značaj kontinuiteta susreta, značaj informisanja i održavanja stalnog kontakta sa komandom Garnizona u cilju zaštite našeg grada i građana“, istakao je gradonačelnik Pajić.

Sastanku su prisustvovali: načelnik grupe Civilno-vojne saradnje komande Rečne flotile Milisav Mijić, referent za Civilno-vojnu saradnju Stevan Knežević, komandant Vatrogasno-spasilačkog bataljona Šabac Bojan Milinković, načelnik Mačvanskog upravnog okruga Željko Marjanović i načelnik Odeljenja za vanredne situacije Šabac Ivan Spajić.