Вести

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПАЈИЋ СЕ САСТАО СА КОМАНДАНТОМ РЕЧНЕ ФЛОТИЛЕ

8. јун 2023.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић састао се данас са командантом Речне флотиле, капетаном бојног брода, Љубишом Марковићем. На састанку сy разговарали о учешћу Војске Србије у раду Штаба за ванредне ситуације града Шапца и њиховом ангажовању кроз трећу мисију, која се односи на помоћ цивилним властима у случају природних непогода, техничко-технолошких и других несрећа.

Посебан осврт током разговора био је посвећен поплавама које су погодиле месне заједнице на територији града Шапца, у којима је уведена ванредна ситуација.

На данашњем састанку представљен је нови члан Штаба за ванредне ситуације, командир понтонирске чете, мајор Бранко Поповић, који има улогу да ради на цивилно-војној сарадњи између Града Шапца и Гарнизона-Првог понтонирског батаљона.

,,У претходном периоду Град Шабац остварио је значајну сарадњу са командом Речне флотиле, у чијем саставу се налази Први понтонирски батаљон од кога је добијао стручну помоћ, али и помоћ људства. Сарадња се односила, не само на помоћ становништву у ванредном стању, него и редовном, помоћ у појединим манифестацијама које су организоване у нашем граду. Сагледали смо могућности за наставак и унапређење сарадње у вези са трећом мисијом. Поучени искуствима из 2014. године, указали смо на значај континуитета сусрета, значај информисања и одржавања сталног контакта са командом Гарнизона у циљу заштите нашег града и грађана“, истакао је градоначелник Пајић.

Састанку су присуствовали: начелник групе Цивилно-војне сарадње команде Речне флотиле Милисав Мијић, референт за Цивилно-војну сарадњу Стеван Кнежевић, командант Ватрогасно-спасилачког батаљона Шабац Бојан Милинковић, начелник Мачванског управног округа Жељко Марјановић и начелник Одељења за ванредне ситуације Шабац Иван Спајић.