Vesti

GRADONAČELNIK PAJIĆ SE SASTAO SA DELEGACIJOM GRADA NOVE GRADIŠKE NA ČELU SA GRADONAČELNIKOM VINKOM GRGIĆEM

25. april 2023.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić sastao se danas u Gradskoj kući sa delegacijom grada Nove Gradiške, na čelu sa gradonačelnikom Vinkom Grgićem.

Tom prilikom gradonačelnik im je poželeo srdačnu dobrodošlicu i izrazio nameru da ovaj sastanak doprinese još kvalitetnijem odnosu grada Šapca i grada Nove Gradiške.

Sagovornici su na sastanku analizirali dosadašnju saradnju u sprovođenju projekata prekogranične saradnje. Posebno su se osvrnuli na potrebe i planove u oblasti energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije.

,,Nova Gradiška je prepoznata u Hrvatskoj kao grad koji na izuzetan način radi na energetskoj efikasnosti i pokušavamo da projekte u kojima prednjače primenimo i u Šapcu. Ovo je izuzetno važan korak u jačanju dalje saradnje između naša dva grada. Verujem da postoje brojne oblasti u kojima možemo sarađivati i još više razvijati odnose dva grada“, istakao je Pajić.

 

Gradonačelnik Nove Gradiške, Vinko Grgić, kaže da su planovi veliki kada imate ozbiljnog partnera i da je to najvažnije, i naglašava da Grad Šabac i Grad Nova Gradiška postaju veliki partneri i prijatelji.

,,Do nas je došla informacija da je zajednički projekat naša dva grada, ogledan primer u odnosu na sve ostale projekte. Svi su rekli, ako ne znate kako da radite, pogledajte kako to rade Šabac i Nova Gradiška. Izuzetno smo srećni zbog toga. Na osnovu dobro odrađenog Biosola, dobili smo Biosol plus. Planiramo i treći projekat i nastavljamo saradnju u oblasti privrede“, poručio je Grgić.

Sastanku je prisustvovao i predsednik Skupštine grada Šapca, Nemanja Pajić.