Вести

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПАЈИЋ СЕ САСТАО СА ДЕЛЕГАЦИЈОМ ГРАДА НОВЕ ГРАДИШКЕ НА ЧЕЛУ СА ГРАДОНАЧЕЛНИКОМ ВИНКОМ ГРГИЋЕМ

25. април 2023.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић састао се данас у Градској кући са делегацијом града Нове Градишке, на челу са градоначелником Винком Гргићем.

Том приликом градоначелник им је пожелео срдачну добродошлицу и изразио намеру да овај састанак допринесе још квалитетнијем односу града Шапца и града Нове Градишке.

Саговорници су на састанку анализирали досадашњу сарадњу у спровођењу пројеката прекограничне сарадње. Посебно су се осврнули на потребе и планове у области енергетске ефикасности и обновљивих извора енергије.

,,Нова Градишка је препозната у Хрватској као град који на изузетан начин ради на енергетској ефикасности и покушавамо да пројекте у којима предњаче применимо и у Шапцу. Ово је изузетно важан корак у јачању даље сарадње између наша два града. Верујем да постоје бројне области у којима можемо сарађивати и још више развијати односе два града“, истакао је Пајић.

 

Градоначелник Нове Градишке, Винко Гргић, каже да су планови велики када имате озбиљног партнера и да је то најважније, и наглашава да Град Шабац и Град Нова Градишка постају велики партнери и пријатељи.

,,До нас је дошла информација да је заједнички пројекат наша два града, oгледан пример у односу на све остале пројекте. Сви су рекли, ако не знате како да радите, погледајте како то раде Шабац и Нова Градишка. Изузетно смо срећни због тога. На основу добро одрађеног Биосола, добили смо Биосол плус. Планирамо и трећи пројекат и настављамо сарадњу у области привреде“, поручио је Гргић.

Састанку је присуствовао и председник Скупштине града Шапца, Немања Пајић.