Vesti

GRADONAČELNIK PAJIĆ SE SASTAO SA AMBASADOROM ITALIJE U SRBIJI LUKOM GORIJEM

16. maj 2023.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić sastao se u Gradskoj kući sa ambasadorom Italije u Republici Srbiji Lukom Gorijem i predstavnicima Konfindustrije u Srbiji. Na sastanku su razgovarali o potencijalima grada Šapca, o italijanskim kompanijama koje posluju na teritoriji grada, kao i o nastavku i proširivanju saradnje.

Gradonačelnik Pajić istakao je da na teritoriji grada posluje deset italijanskih firmi i da su sve  zainteresovane za proširenje proizvodnje i zapošljavanje novih radnika.

,,Tri nove italijanske kompanije žele da svoje proizvodne pogone otvore u našem gradu. U poslednje dve godine ove tri kompanije kupile su više od 13 hektara u Severozapadnoj radnoj zoni i očekuje se da će u najkraćem roku započeti gradnju svojih proizvodnih pogona. S obzirom da dva naroda imaju tradicionalno dobre i prijateljske odnose, Grad Šabac će težiti da u narednom periodu dodatno unapredi saradnju sa Republikom Italijom u oblasti privrede, kulture i obrazovanja”, kazao je Pajić.

Gradonačelnik Pajić i ambasador Gori obišli su tri italijanske kompanije koje posluju u Šapcu, Pasubio, Seletru i SBE Srbija, koje zapošljavaju preko 700 Šapčana.

,,Uverili smo se u njihovo odlično poslovanje i buduće planove. Svima nama, koji vodimo brigu o Gradu, prioritet je brži ekonomski razvoj, smanjenje nezaposlenosti, povećanje životnog standarda Šapčana i dalje unapređenje uslova života u našem gradu. Iskustvo i znanja italijanskih prijatelja mogu biti izuzetno korisni u cilju ostvarenja tih ambicija. Grad Šabac je otvoren za saradnju sa svima čiji su interesi podudarni sa interesima našeg grada”, kazao je Pajić.

Ambasador Italije u Republici Srbiji Luka Gori  istakao je da je zadovoljan poslovanjem koje italijanske kompaniju ostvaruju u Šapcu.

,,Imao sam izuzetno dobar sastanak sa gradonačelnikom Pajićem. Zadovoljan sam što su srpske vlasti stvorile povoljno poslovno okruženje u Šapcu. Italija želi da osnaži saradnju sa Srbijom i da proširi svoj poslovni uticaj na Balkanu”, istakao je ambasador Gori.