Вести

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПАЈИЋ СЕ САСТАО СА АМБАСАДОРОМ ИТАЛИЈЕ У СРБИЈИ ЛУКОМ ГОРИЈЕМ

16. мај 2023.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић састао се у Градској кући са амбасадором Италије у Републици Србији Луком Горијем и представницима Конфиндустрије у Србији. На састанку су разговарали о потенцијалима града Шапца, о италијанским компанијама које послују на територији града, као и о наставку и проширивању сарадње.

Градоначелник Пајић истакао је да на територији града послује десет италијанских фирми и да су све  заинтересоване за проширење производње и запошљавање нових радника.

,,Три нове италијанске компаније желе да своје производне погоне отворе у нашем граду. У последње две године ове три компаније купиле су више од 13 хектара у Северозападној радној зони и очекује се да ће у најкраћем року започети градњу својих производних погона. С обзиром да два народа имају традиционално добре и пријатељске односе, Град Шабац ће тежити да у наредном периоду додатно унапреди сарадњу са Републиком Италијом у области привреде, културе и образовања”, казао је Пајић.

Градоначелник Пајић и амбасадор Гори обишли су три италијанске компаније које послују у Шапцу, Пасубио, Селетру и СБЕ Србија, које запошљавају преко 700 Шапчана.

,,Уверили смо се у њихово одлично пословање и будуће планове. Свима нама, који водимо бригу о Граду, приоритет је бржи економски развој, смањење незапослености, повећање животног стандарда Шапчана и даље унапређење услова живота у нашем граду. Искуство и знања италијанских пријатеља могу бити изузетно корисни у циљу остварења тих амбиција. Град Шабац је отворен за сарадњу са свима чији су интереси подударни са интересима нашег града”, казао је Пајић.

Амбасадор Италије у Републици Србији Лука Гори  истакао је да је задовољан пословањем које италијанске компанију остварују у Шапцу.

,,Имао сам изузетно добар састанак са градоначелником Пајићем. Задовољан сам што су српске власти створиле повољно пословно окружење у Шапцу. Италија жели да оснажи сарадњу са Србијом и да прошири свој пословни утицај на Балкану”, истакао је амбасадор Гори.