Vesti

GRADONAČELNIK PAJIĆ SA MINISTARKOM IRENOM VUJOVIĆ POTPISAO UGOVOR ZA SUFINANSIRANJE PROJEKATA ZA ČISTIJI VAZDUH ŠIROM SRBIJE

18. mart 2022.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić danas je u Ministarstvu zaštite životne sredine sa ministarkom Irenom Vujović potpisao Ugovor o sufinansiranju realizacije projekata smanjenja zagađenja vazduha u Srbiji iz individualnih izvora u 2022. godini. Ukupna sredstva za realizaciju ovog projekta su deset miliona dinara. Ministarstvo dodeljuje sredstva u iznosu od osam miliona, dok ostala sredstva obezbeđuje Grad Šabac. Gradonačelnik Pajić rekao je da je cilj ovog projekta ugradnja kotlova na biomasu i gas, koji će doprineti smanjenju ispuštanja zagađujućih supstanci iz individualnih ložišta u životnu sredinu i smanjenju troškova.

,,Znamo da su individualna ložišta među najvećim zagađivačima vazduha, a ugradnjom kotlova na biomasu i gas smanjićemo zagađivanje životne sredine. Država je tu da pomogne Gradu Šapcu kako bismo svojim sugrađanima obezbedili uslove za zdrav život. Zajedno možemo sve”, kazao je gradonačelnik Pajić.