Вести

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПАЈИЋ СА МИНИСТАРКОМ ИРЕНОМ ВУЈОВИЋ ПОТПИСАО УГОВОР ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА ЗА ЧИСТИЈИ ВАЗДУХ ШИРОМ СРБИЈЕ

18. март 2022.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић данас је у Министарству заштите животне средине са министарком Иреном Вујовић потписао Уговор о суфинансирању реализације пројеката смањења загађења ваздуха у Србији из индивидуалних извора у 2022. години. Укупна средства за реализацију овог пројекта су десет милиона динара. Министарство додељује средства у износу од осам милиона, док остала средства обезбеђује Град Шабац. Градоначелник Пајић рекао је да је циљ овог пројекта уградња котлова на биомасу и гас, који ће допринети смањењу испуштања загађујућих супстанци из индивидуалних ложишта у животну средину и смањењу трошкова.

,,Знамо да су индивидуална ложишта међу највећим загађивачима ваздуха, а уградњом котлова на биомасу и гас смањићемо загађивање животне средине. Држава је ту да помогне Граду Шапцу како бисмо својим суграђанима обезбедили услове за здрав живот. Заједно можемо све”, казао је градоначелник Пајић.