Vesti

GRADONAČELNIK PAJIĆ SA MINISTARKOM ĐEDOVIĆ POTPISAO UGOVOR O SUFINANSIRANJU PROGRAMA ENERGETSKE SANACIJE PORODIČNIH KUĆA I STANOVA

20. jul 2023.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić je u Palati Srbija sa ministarkom rudarstva i energetike Dubravkom Đedović potpisao Ugovor o sufinansiranju programa energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji grada Šapca za 2023. godinu. Ukupno obezbeđena sredstva za ove namene su 20 miliona dinara, od čega je polovinu sredstava obezbedilo Ministarstvo, a drugu polovinu Grad Šabac. Učešće Ministarstva i Grada u sufinansiranju pojedinačnih projekata biće do 50% ukupne investicije.

,,Ulaganje u energetsku efikasnost ima za cilj minimalnu potrošnju energije, uz težnju da se nivo rada i života naših sugrađana poboljša. Ovo je treća godina kako zajedno sa Ministarstvom sprovodimo ovaj značajan projekat na teritoriji grada. U prethodne dve godine potpisali smo ugovore sa 140 domaćinstava za sprovođenje mera koje su raspisane Javnim pozivom, i to za zamenu stolarije i ugradnju toplotne pumpe i kotlova na drvnu sečku. Izdvojena sredstva opredeljena za program energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji grada Šapca za 2023. godinu dvostruko su veća u odnosu na prethodnu godinu. Ovim pokazujemo da nam je izuzetno značajno, kako povećanje energetske efikasnosti stambenih objekata, tako i kvalitet života i životne sredine naših sugrađana. Nadamo se velikom interesovanju naših sugrađana za ovaj program, koji ujedno predstavlja ulaganje u budućnost za sve. Konkretne mere namenjene energetskoj sanaciji porodičnih kuća i stanova na teritoriji grada Šapca za 2023. godinu biće uskoro objavljene putem javnih poziva”, istakao je gradonačelnik Pajić.