Вести

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПАЈИЋ СА МИНИСТАРКОМ ЂЕДОВИЋ ПОТПИСАО УГОВОР О СУФИНАНСИРАЊУ ПРОГРАМА ЕНЕРГЕТСКЕ САНАЦИЈЕ ПОРОДИЧНИХ КУЋА И СТАНОВА

20. јул 2023.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић је у Палати Србија са министарком рударства и енергетике Дубравком Ђедовић потписао Уговор о суфинансирању програма енергетске санације породичних кућа и станова на територији града Шапца за 2023. годину. Укупно обезбеђена средства за ове намене су 20 милиона динара, од чега је половину средстава обезбедило Министарство, а другу половину Град Шабац. Учешће Министарства и Града у суфинансирању појединачних пројеката биће до 50% укупне инвестиције.

,,Улагање у енергетску ефикасност има за циљ минималну потрошњу енергије, уз тежњу да се ниво рада и живота наших суграђана побољша. Ово је трећа година како заједно са Министарством спроводимо овај значајан пројекат на територији града. У претходне две године потписали смо уговоре са 140 домаћинстава за спровођење мера које су расписане Јавним позивом, и то за замену столарије и уградњу топлотне пумпе и котлова на дрвну сечку. Издвојена средства опредељена за програм енергетске санације породичних кућа и станова на територији града Шапца за 2023. годину двоструко су већа у односу на претходну годину. Овим показујемо да нам је изузетно значајно, како повећање енергетске ефикасности стамбених објеката, тако и квалитет живота и животне средине наших суграђана. Надамо се великом интересовању наших суграђана за овај програм, који уједно представља улагање у будућност за све. Конкретне мере намењене енергетској санацији породичних кућа и станова на територији града Шапца за 2023. годину биће ускоро објављене путем јавних позива”, истакао је градоначелник Пајић.