Вести

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПАЈИЋ ПРИСУСТВОВАО ОБЕЛЕЖАВАЊУ ШКОЛСКЕ СЛАВЕ СВЕТИ САВА У ОШ ,,ЛАЗА К. ЛАЗАРЕВИЋ”

27. јануар 2022.
Градоначелник Шапца др Александар Пајић данас је са чланом Градског већа за образовање Бојаном Дамњановићем у Основној школи ,,Лаза К. Лазаревић” присуствовао програму поводом школске славе Светог Саве. Програм су традиционално припремили ученици четвртог и осмог разреда. Због пандемије изазване вирусом корона, гости су уместо приредбе могли да погледају видео презентацију. Градоначелник Пајић честитао је свим ученицима, наставном и ваннаставном особљу школску славу.
,,У част овог значајног празника присуствовао сам свечано уприличеној Светосавској приредби у Основној школи ,,Лаза К. Лазаревић” у Шапцу. Након церемоније резања славског колача, пригодан програм посвећен највећем српском просветитељу припремили су ученици нижих и виших разреда ове школе, заједно са својим учитељима и предметним наставницима. Свети Сава један је од најзначајнијих личности у историји српског народа. Био је најмлађи син великог жупана Стефана Немање и први архиепископ аутокефалне Српске православне цркве. Поред тога, истакао се као народни учитељ, просветитељ и оличење српског духовног бића. У њему су исказане најбоље и најузвишеније особине српског народа. Због свог доприноса Цркви и просвети, живи у свакој српској души. Поводом данашњег празника, нашим ученицима и њиховим наставницима желим добро здравље, како би своје школске обавезе могли предано да извршавају. Ви сте наша будућност. Сви знамо да је у знању моћ, зато стичите знања како би нам будућност била светла”, рекао је Пајић.
Наставник веронауке, Игор Бошковић истакао је да су ученици поводом школске славе припремили две презентације ,,Немањићи, династија љубави“ и један заборављени обичај са наших простора ,,Просидба на Светог Саву”.
,,С обзиром на епидемиолошку ситуацију у којој се налазимо већ другу годину, принуђени смо да дечији радови буду представљени као видео презентација. У нашој школи данас је отворена и ,,Лазина галерија”, навео је Игор Бошковић.