Vesti

GRADONAČELNIK PAJIĆ OTVORIO IZLOŽBU POZORIŠNE FOTOGRAFIJE U GALERIJI ŠABAČKOG POZORIŠTA

25. april 2023.

U Galeriji ,,Vladislav Lalicki” Šabačkog pozorišta sinoć je svečano otvorena izložba pozorišne fotografije autora Jugoslava Radojevića. Otvarajući izložbu gradonačelnik dr Aleksandar Pajić istakao je da mu je čast da posle Svečane akademije povodom Dana grada Šapca otvori izložbu Radojevića, dugogodišnjeg fotoreportera Glasa Podrinja, koji se potrudio da kroz postavku 26 fotografija velikog formata na najbolji mogući način predstavi autorske predstave Šabačkog pozorišta nastale protekle decenije.

,,Radojevićeva izložba fotografija kao svedok o jednom vremenskom periodu dočarava kako se razvijalo Šabačko pozorište godinama unazad. Drago mi je što je ova izložba uvrštena u ovogodišnji program povodom Dana grada, jer Radojević kao hroničar grada u poslednjih 25 godina beleži svojim objektivom sve značajne događaje u gradu. Sa ponosom možemo da kažemo da imamo izuzetnog fotografa, čije fotografije predstavljaju vrednost koju treba prikazati najširoj javnosti”, izjavio je Pajić.

Izložene pozorišne fotografije Jugoslava Radojevića obeležile su i početak sedmog teatarskog festivala ,,Pozorišno proleće“, a direktor Šabačkog pozorišta, Vladimir Vasilić,  rekao je da ovaj festival nije mogao lepše da počne. 

,,Mislim da nije moglo lepše da počne ,,Pozorišno proleće“. Autor je zaslužio ovakvu izložbu u Šabačkom pozorištu. Izložba je morala da se desi i dobro je što se desila. Ovo je jedno svedočanstvo vremena“, istakao je Vasilić. 

Svi zainteresovani Šapčani izložbu će moći da pogledaju do kraja juna.