Вести

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПАЈИЋ ОТВОРИО ИЗЛОЖБУ ПОЗОРИШНЕ ФОТОГРАФИЈЕ У ГАЛЕРИЈИ ШАБАЧКОГ ПОЗОРИШТА

25. април 2023.

У Галерији ,,Владислав Лалицки” Шабачког позоришта синоћ је свечано отворена изложба позоришне фотографије аутора Југослава Радojeвића. Отварајући изложбу градоначелник др Александар Пајић истакао је да му је част да после Свечане академије поводом Дана града Шапца отвори изложбу Радojeвића, дугогодишњег фоторепортера Гласа Подриња, који се потрудио да кроз поставку 26 фотографија великог формата на најбољи могући начин представи aуторске представе Шабачког позоришта настале протекле деценије.

,,Радojeвићeва изложба фотографија као сведок о једном временском периоду дочарава како се развијало Шабачко позориште годинама уназад. Драго ми је што је ова изложба уврштена у овогодишњи програм поводом Дана града, јер Радојевић као хроничар града у последњих 25 година бележи својим објективом све значајне догађаје у граду. Са поносом можемо да кажемо да имамо изузетног фотографа, чије фотографије представљају вредност коју треба приказати најширој јавности”, изјавио је Пајић.

Изложене позоришне фотографије Југослава Радојевића обележиле су и почетак седмог театарског фестивала ,,Позоришно пролеће“, а директор Шабачког позоришта, Владимир Василић,  рекао је да овај фестивал није могао лепше да почне. 

,,Мислим да није могло лепше да почне ,,Позоришно пролеће“. Аутор је заслужио овакву изложбу у Шабачком позоришту. Изложба је морала да се деси и добро је што се десила. Ово је једно сведочанство времена“, истакао је Василић. 

Сви заинтересовани Шапчани изложбу ће моћи да погледају до краја јуна.