Vesti

GRADONAČELNIK PAJIĆ OBIŠAO VATROGASNU STANICU U ŠAPCU

12. januara 2021.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić obišao je Vatrogasno – spasilačku jedinicu u Šapcu radi upoznavanja sa kapacitetima jedinice, kao i promocije novih vozila i opreme dobijenih od Ministarstva unutrašnjih poslova.

U protekle tri godine Vatrogasno – spasilačka jedinica u Šapcu dobila je nekoliko vozila kao donaciju Ministarstva unutrašnjih poslova. Poslednja u nizu su auto – hidraulične lestve, koje mogu da dostignu visinu iznad 30 metara, namenjene za spasavanje ugroženih lica iz visokih objekata kao i gašenje požara u visokim objekatima, i autonomno – terensko vozilo namenjeno spasavanju ljudi iz snežnih nanosa.

,,Dogovorili smo se da čim se prolepša vreme napravimo promociju svega onoga što Vatrogasna jedinica u Šapcu ima, da bi sugrađani mogli da vide da su sigurnost i bezbednost zaista na visokom nivou. Istakao bih veliko učešće Ministarstva unutrašnjih poslova i ministra Vulina koji pokazuje da je podrška države i Ministarstva unutrašnjih poslova presudna u sticanju bezbednosnih uslova u teškim situacijama kao što su poplave, požari, saobraćajne nezgode, kada se ova jedinica angažuje. Ova donacija  će Šapcu, kao gradu sa dosta višespratnica, mnogo značiti u adekvatnom spasavanju ljudi, ukoliko dođe do takvih situacija, za koje se nadam da će biti veoma retke ili da ih neće biti uopšte”, istakao je gradonačelnik Šapca i dodao da je siguran da će Vatrogasno – spasilačka jedinica adekvatno odgovoriti svim izazovima koji se pred njom nađu.

Goran Stefanović, komandant Vatrogasno – spasilačkog bataljona Šabac zahvalio se gradonačelniku što je na početku svog mandata obišao njihovu jedinicu.

,,Nadamo se da ćemo ove godine otpočeti sa rekonstrukcijom Vatrogasnog doma. Imamo podršku Ministarstva unutrašnjih poslova i Grada Šapca. U poslednje tri godine dobili smo nekoliko vatrogasno – spasilačkih vozila od Minstarstva unutrašnjih poslova. Dobili smo auto – hidraulične lestve, autonomno – transportno vozilo, navalno vozilo nosivosti četiri tone vode i jednu autocisternu nosivosti deset tona vode. To je od velikog značaja za normalno funkcionisanje i rad ove jedinice u vanrednim situacijama. Pokrivamo teritoriju grada Šapca, a učestvujemo u intervencijama na području Mačvanskog okruga”, izjavio je Stefanović.