Вести

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПАЈИЋ ОБИШАО ВАТРОГАСНУ СТАНИЦУ У ШАПЦУ

12. јануара 2021.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић обишао је Ватрогасно – спасилачку јединицу у Шапцу ради упознавања са капацитетима јединице, као и промоције нових возила и опреме добијених од Министарства унутрашњих послова.

У протекле три године Ватрогасно – спасилачка јединица у Шапцу добила је неколико возила као донацију Министарства унутрашњих послова. Последња у низу су ауто – хидрауличне лестве, које могу да достигну висину изнад 30 метара, намењене за спасавање угрожених лица из високих објеката као и гашење пожара у високим објекатима, и аутономно – теренско возило намењено спасавању људи из снежних наноса.

,,Договорили смо се да чим се пролепша време направимо промоцију свега онога што Ватрогасна јединица у Шапцу има, да би суграђани могли да виде да су сигурност и безбедност заиста на високом нивоу. Истакао бих велико учешће Министарства унутрашњих послова и министра Вулина који показује да је подршка државе и Министарства унутрашњих послова пресудна у стицању безбедносних услова у тешким ситуацијама као што су поплаве, пожари, саобраћајне незгоде, када се ова јединица ангажује. Ова донација  ће Шапцу, као граду са доста вишеспратница, много значити у адекватном спасавању људи, уколико дође до таквих ситуација, за које се надам да ће бити веома ретке или да их неће бити уопште”, истакао је градоначелник Шапца и додао да је сигуран да ће Ватрогасно – спасилачка јединица адекватно одговорити свим изазовима који се пред њом нађу.

Горан Стефановић, командант Ватрогасно – спасилачког батаљона Шабац захвалио се градоначелнику што је на почетку свог мандата обишао њихову јединицу.

,,Надамо се да ћемо ове године отпочети са реконструкцијом Ватрогасног дома. Имамо подршку Министарства унутрашњих послова и Града Шапца. У последње три године добили смо неколико ватрогасно – спасилачких возила од Минстарства унутрашњих послова. Добили смо ауто – хидрауличне лестве, аутономно – транспортно возило, навално возило носивости четири тоне воде и једну аутоцистерну носивости десет тона воде. То је од великог значаја за нормално функционисање и рад ове јединице у ванредним ситуацијама. Покривамо територију града Шапца, а учествујемо у интервенцијама на подручју Мачванског округа”, изјавио је Стефановић.