Vesti

GRADONAČELNIK PAJIĆ OBIŠAO RADOVE NA IZGRADNJI HLADNJAČE ZA VOĆE U ZMINJAKU

5. maj 2022.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić danas je sa Trivunom Jovanovićem, vlasnikom kompanije ,,Trlić agrar” obišao radove na izgradnji hladnjače za preradu voća u Zminjaku. Vlasnici ove kompanije, čije je sedište na Ubu, odličili su da otvore hladnjaču na teritoriji Grada Šapca. U sezoni će biti zaposleno 300 radnika. Investicija je vredna 70 miliona dinara, a završetak radova planiran je za početak jula. Gradonačelnik Pajić istakao je da će grad podržati domaće i strane investitore koji odluče da svoje proizvodne pogone otvore u Šapcu.

,,Teritorija grada Šapca postaje sve primamljivija za ulaganje, kako u poljoprivrednu proizvodnju, tako i u industrijska postrojenja. Ulaganje u putnu infrastrukturu, kapitalni projekat auto-put Ruma – Šabac, nov most preko Save i brza saobraćajnica Šabac – Loznica čine naš grad odličnim mestom za investiranje. U našem gradu biće dosta novih radnih mesta, što će doprineti smanjenju nezaposlenosti i poboljšanju životnog standarda naših sugrađana. Obećali smo da će Šabac i život u njemu biti mnogo kvalitetniji. Delima dokazujemo da će Šabac biti grad budućnosti”, rekao je Pajić.

Trivun Jovanović, vlasnik kompanije ,,Trlić agrar” istakao je da će hladnjača imati 850 metara kvadratnih i u njoj će prerađivati šljivu koju su posadili na 60 hektara u Zminjaku.

,,Imamo ukupno 85 hektara voća, od toga najviše imamo šljive. Voće izvozimo u Austriju, Nemačku i Italiju. U hladnjači ćemo prerađivati svoju šljivu, a u narednom periodu planiramo i otkup drugih proizvođača voća. Kapacitet hladnjače je 500 tona”, rekao je Trivun Jovanović.