Вести

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПАЈИЋ ОБИШАО РАДОВЕ НА ИЗГРАДЊИ ХЛАДЊАЧЕ ЗА ВОЋЕ У ЗМИЊАКУ

5. мај 2022.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић данас је са Тривуном Јовановићем, власником компаније ,,Трлић аграр” обишао радове на изградњи хладњаче за прераду воћа у Змињаку. Власници ове компаније, чије је седиште на Убу, одличили су да отворе хладњачу на територији Града Шапца. У сезони ће бити запослено 300 радника. Инвестиција је вредна 70 милиона динара, а завршетак радова планиран је за почетак јула. Градоначелник Пајић истакао је да ће град подржати домаће и стране инвеститоре који одлуче да своје производне погоне отворе у Шапцу.

,,Територија града Шапца постаје све примамљивија за улагање, како у пољопривредну производњу, тако и у индустријска постројења. Улагање у путну инфраструктуру, капитални пројекат ауто-пут Рума – Шабац, нов мост преко Саве и брза саобраћајница Шабац – Лозница чине наш град одличним местом за инвестирање. У нашем граду биће доста нових радних места, што ће допринети смањењу незапослености и побољшању животног стандарда наших суграђана. Обећали смо да ће Шабац и живот у њему бити много квалитетнији. Делима доказујемо да ће Шабац бити град будућности”, рекао је Пајић.

Тривун Јовановић, власник компаније ,,Трлић аграр” истакао је да ће хладњача имати 850 метара квадратних и у њој ће прерађивати шљиву коју су посадили на 60 хектара у Змињаку.

,,Имамо укупно 85 хектара воћа, од тога највише имамо шљиве. Воће извозимо у Аустрију, Немачку и Италију. У хладњачи ћемо прерађивати своју шљиву, а у наредном периоду планирамо и откуп других произвођача воћа. Капацитет хладњаче је 500 тона”, рекао је Тривун Јовановић.