Vesti

GRADONAČELNIK PAJIĆ OBIŠAO RADOVE NA ASFALTIRANJU DVE ULICE U PRNJAVORU

20. avgusta 2021.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić danas je obišao Prnjavor gde je u toku asfaltiranje Krfske ulice dužine 400 metara i Ulice kralja Milutina u dužini od 250 metara. Vrednost radova je 3,6 miliona dinara. Izvođač radova je preduzeće ,,Jugokop-Podrinje”, a sredstva su obezbeđena u budžetu Grada Šapca iz povraćaja poreza na imovinu građana. Gradonačelnik Pajić istakao je da Grad nastavlja sa ulaganjem u putnu infrastrukturu na teritoriji Grada Šapca.

,,Ovo su prioriteti Saveta mesne zajednice Prnjavor i mi radimo na realizaciji potreba naših sugrađana. Cilj nam je ravnomeran razvoj i bolji život svih naših sugrađana. Radimo na tome da ljudima koji žive na selu omogućimo što kvalitetnije uslove, kako bi ostali na svojim imanjima i doprineli razvoju celog kraja. Sezona radova je u punom jeku i očekuje nas još mnogo posla do njenog završetka. U ovom trenutku, Grad Šabac je veliko gradilište i trudićemo se da ispunimo sve zahteve mesnih zajednica. Želimo da svi sugrađani budu zadovoljni, da generacijama koje dolaze omogućimo uslove za kvalitetan život”, kazao je Pajić.

Kako ističe Živorad Vasić, predsednik Saveta mesne zajednice Prnjavor, asfaltiranje ulica u Prnjavoru dosta znači zbog poboljšanja kvaliteta života na seoskom području.

,,Drago mi je što je prepoznat kvalitetan rad mesne zajednice i što su sredstva iz povraćaja od poreza usmerena na predlog mesne zajednice. Mi smo malo ambicioznija mesna zajednica. Ne predajemo se. Želimo da proširimo vodovodnu mrežu, a u najavi je postavljanje kanalizacione mreže, nekoliko trotoara, osvetljenje na nekim mestima”, rekao je Vasić.

Nov asfalt u Krfskoj ulici dosta će značiti stanovnicima te ulice koja je izgledala izuzetno loše.

,,Odavno nikakvih sanacija ovde nije bilo, a ulica je bila u izuzetno lošem stanju. Nadamo se da će za nekoliko godina celo selo da ima ovako lep asfalt. Za razliku od drugih ulica u Prnjavoru, u našoj ulici ima dosta dece. Sa poboljšanjem uslova života na selu, nadam se da će što više mladih ostati na selu”, rekao je Željko Majstorović, stanovnik Krfske ulice.