Vesti

GRADONAČELNIK PAJIĆ NAGRADIO VATROGASCA VELJKA STAMENIĆA

15. septembar 2023.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić nagradio je danas sa 100 000 dinara vatrogasca Veljka Stamenića iz Odeljenja za vanredne situacije u Šapcu, za profesionalno obavljen posao i iskazanu humanost u spasavanju života dvadeset dvogodišnjeg mladića tokom nedavnog požara u Masarikovoj ulici.

,,Ponosan sam što se nalazim na čelu Grada koji ima istinske heroje u redovima vatrogasno-spasilačkih jedinica. Plemenita dela treba pohvaliti i nagraditi, ali i promovisati. Jedan od onih koji je to svojim izvarendnim gestom zaslužio je g. Stamenić iz Odeljenja za vanredne situacije u Šapcu, koji je u nedavnom požaru u Masarikovoj ulici spasao dvadeset dvogodišnjeg mladića I.J. Povodom dana Sektora za vanredne situacije i slave svih vatrogasaca spasilaca, za profesionalno obavljen posao i iskazanu humanost u spasavanju životno ugroženog lica, vatrogascu Stameniću uručio sam poklon vaučer Grada. Nagrada koju je dobio je nagrada zahvalnosti, ali i dodatan podsticaj svim našim vatrogascima da i u budućnosti nastave sa savesnim, predanim i kolegijalnim radom“, izjavio je gradonačelnik Pajić.

Kako je naveo, Stamenić se već isticao u mnogim intervencijama na zaštiti i spasavanju ljudi i materijalnih dobara od elementarnih i drugih nesreća na teritoriji grada Šapca. Takođe svojim radom i angažovanjem istakao se i u pružanju pomoći svojim kolegama širom Srbije.

,,U njegovom dosadašnjem radu i obavljenim zadacima oslikavaju se primeri za ponos svim vatrogascima, a posebno njegovim mlađim kolegama. Veljko ima na šta da budeš ponosan. Vatrogasci su naši heroji!“, poručio je gradonačelnik.

Vatogasac Veljko Stamenić prilikom gašenja požara uočio je lice koje se nalazilo u stambenom objektu bez svesti i životno ugroženo. Zbog velike zadimljenosti, Stamenić je ugroženo lice izvukao na bezbedno, na otvoren prostor i nakon toga pružio prvu pomoć u vidu reanimacije, a nakon toga pozvao Hitnu pomoći. Zahvaljujući pravovremenom reagovanju ovog vatrogasca i pravilnim postupkom oživljavanja spašen je život mladiću I.J.