Вести

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПАЈИЋ НАГРАДИО ВАТРОГАСЦА ВЕЉКА СТАМЕНИЋА

15. септембар 2023.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић наградио је данас са 100 000 динара ватрогасца Вељка Стаменића из Одељења за ванредне ситуације у Шапцу, за професионално обављен посао и исказану хуманост у спасавању живота двадесет двогодишњег младића током недавног пожара у Масариковој улици.

,,Поносан сам што се налазим на челу Града који има истинске хероје у редовима ватрогасно-спасилачких јединица. Племенита дела треба похвалити и наградити, али и промовисати. Један од оних који је то својим изварендним гестом заслужио је г. Стаменић из Одељења за ванредне ситуације у Шапцу, који је у недавном пожару у Масариковој улици спасао двадесет двогодишњег младића И.Ј. Поводом дана Сектора за ванредне ситуације и славе свих ватрогасаца спасилаца, за професионално обављен посао и исказану хуманост у спасавању животно угроженог лица, ватрогасцу Стаменићу уручио сам поклон ваучер Града. Награда коју је добио је награда захвалности, али и додатан подстицај свим нашим ватрогасцима да и у будућности наставе са савесним, преданим и колегијалним радом“, изјавио је градоначелник Пајић.

Како је навео, Стаменић се већ истицао у многим интервенцијама на заштити и спасавању људи и материјалних добара од елементарних и других несрећа на територији града Шапца. Такође својим радом и ангажовањем истакао се и у пружању помоћи својим колегама широм Србије.

,,У његовом досадашњем раду и обављеним задацима осликавају се примери за понос свим ватрогасцима, а посебно његовим млађим колегама. Вељко има на шта да будеш поносан. Ватрогасци су наши хероји!“, поручио је градоначелник.

Ватогасац Вељко Стаменић приликом гашења пожара уочио је лице које се налазило у стамбеном објекту без свести и животно угрожено. Због велике задимљености, Стаменић је угрожено лице извукао на безбедно, на отворен простор и након тога пружио прву помоћ у виду реанимације, а након тога позвао Хитну помоћи. Захваљујући правовременом реаговању овог ватрогасца и правилним поступком оживљавања спашен је живот младићу И.Ј.