Vesti

GRADONAČELNIK PAJIĆ: FINANSIJE GRADA STABILNE

16. marta 2023.

Danas je održana 20. sednica Skupštine grada Šapca, na čijem dnevnom redu je bila 21 tačka. Između ostalog na dnevnom redu našli su se izveštaji o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih preduzeća za 2022. godinu, Lokalni akcioni plan zapošljavanja za 2023. godinu i predlog izrade Plana generalne regulacije grada Šapca.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić izjavio je da su danas pred odbornicima bile vrlo važne teme, a najbitnija je analiza poslovanja javnih preduzeća u 2022. godini i ocenio da su sva javna preduzeća ostvarila pozitivne rezultate, osim JKP ,,Toplana-Šabac” koje je opravdano bilo u minusu 15,5 miliona dinara, zbog toga što su želeli da cena grejanja za građane ostane ista kao i prošle grejne sezone.

,,Za nas je najvažnije da Grad i dalje nije zadužen ni jedan jedini dinar, da su finansije grada stabilne i da sve što smo predvideli budžetom za 2023. godinu i realizujemo. Podsetiću da smo u 2022. godini više od 210 miliona dinara uložili u obnovu mehanizacije i opreme u JKP ,,Stari grad”, a 120 miliona u vodovodnu i kanalizacionu mrežu. JKP ,,Vodovod-Šabac” u toku ove godine će završiti 26,8 kilometara vodovodne mreže. Nastavljamo radove i na uređenju putne infrastrukture, kako na seoskom, tako i gradskom području. Što se tiče Lokalnog akcionog plana zapošljavanja za ovu godinu smo izdvojili 155 miliona dinara. Takođe, jedna od značajnih Odluka koja je usvojena je izrada Plana generalne regulacije grada Šapca od strane JP ,,Infrastruktura” koji bi trebalo da bude gotov u narednih godinu dana“, istakao je gradonačelnik Aleksandar Pajić.