Вести

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПАЈИЋ: ФИНАНСИЈЕ ГРАДА СТАБИЛНЕ

16. март 2023.

Данас је одржана 20. седница Скупштине града Шапца, на чијем дневном реду је била 21 тачка. Између осталог на дневном реду нашли су се извештаји о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања јавних предузећа за 2022. годину, Локални акциони план запошљавања за 2023. годину и предлог израде Плана генералне регулације града Шапца.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић изјавио је да су данас пред одборницима биле врло важне теме, а најбитнија је анализа пословања јавних предузећа у 2022. години и оценио да су сва јавна предузећа остварила позитивне резултате, осим ЈКП ,,Топлана-Шабац” које је оправдано било у минусу 15,5 милиона динара, због тога што су желели да цена грејања за грађане остане иста као и прошле грејне сезоне.

,,За нас је најважније да Град и даље није задужен ни један једини динар, да су финансије града стабилне и да све што смо предвидели буџетом за 2023. годину и реализујемо. Подсетићу да смо у 2022. години више од 210 милиона динара уложили у обнову механизације и опреме у ЈКП ,,Стари град”, а 120 милиона у водоводну и канализациону мрежу. ЈКП ,,Водовод-Шабац” у току ове године ће завршити 26,8 километара водоводне мреже. Настављамо радове и на уређењу путне инфраструктуре, како на сеоском, тако и градском подручју. Што се тиче Локалног акционог плана запошљавања за ову годину смо издвојили 155 милиона динара. Такође, једна од значајних Одлука која је усвојена је израда Плана генералне регулације града Шапца од стране ЈП ,,Инфраструктура” који би требало да буде готов у наредних годину дана“, истакао је градоначелник Александар Пајић.