Vesti

GRADONAČELNIK OTVORIO ,,LAZINE DANE“

25. maja 2023.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić otvorio je danas u hotelu ,,Sloboda“ 45. po redu ,,Lazine dane“, dvodnevnu stručnu manifestaciju u organizaciji Srpskog lekarskog društva – Podružnice Šabac.
Skup je po tradiciji okupio predavače i lekare iz zdravstvenih ustanova širom Srbije, koji će međusobno razmeniti iskustva i znanja iz različitih oblasti medicine.

Svečanom otvaranju ,,Lazinih dana” prethodilo je polaganje venaca u Gospodar Jevremovoj ulici ispred spomenika dr Lazi K. Lazareviću, velikanu srpske medicine, ali i književnosti, jednom od najznamenitijih Šapčana.

,,Šabac je grad koji podržava svaku ideju, koja za cilj ima unapređenje razvoja zdravstva, i stoga želimo da svako novo znanje naši lekari primene u praksi, u najhumanijem interesu profesije za koju su se opredelili. Ove godine obeležavamo jubilej, a nadam se da ćemo i u narednim godinama i decenijama nastaviti da održavamo ovu lepu tradiciju, jer to dugujemo Lazi K. Lazareviću. Grad Šabac će nastaviti da podržava manifestacije koje doprinose napredovanju u struci i edukaciji zaposlenih“, izjavio je gradonačelnik.

Program manifestacije obuhvata simpozijum, kurs, stručne sastanke i predavanja koje vode eminentni medicinski stručnjaci.