Вести

ГРАДОНАЧЕЛНИК ОТВОРИО ,,ЛАЗИНЕ ДАНЕ“

25. маја 2023.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић отворио је данас у хотелу ,,Слобода“ 45. по реду ,,Лазине дане“, дводневну стручну манифестацију у организацији Српског лекарског друштва – Подружнице Шабац.
Скуп је по традицији окупио предаваче и лекаре из здравствених установа широм Србије, који ће међусобно разменити искуства и знања из различитих области медицине.

Свечаном отварању ,,Лазиних дана” претходило је полагање венаца у Господар Јевремовој улици испред споменика др Лази К. Лазаревићу, великану српске медицине, али и књижевности, једном од најзнаменитијих Шапчана.

,,Шабац је град који подржава сваку идеју, која за циљ има унапређење развоја здравства, и стога желимо да свако ново знање наши лекари примене у пракси, у најхуманијем интересу професије за коју су се определили. Ове године обележавамо јубилеј, а надам се да ћемо и у наредним годинама и деценијама наставити да одржавамо ову лепу традицију, јер то дугујемо Лази К. Лазаревићу. Град Шабац ће наставити да подржава манифестације које доприносе напредовању у струци и едукацији запослених“, изјавио је градоначелник.

Програм манифестације обухвата симпозијум, курс, стручне састанке и предавања које воде еминентни медицински стручњаци.