Vesti

GRADONAČELNIK OBIŠAO ZAVRŠENE RADOVE NA ŠLJUNČENJU ATARSKIH PUTEVA U MZ ZMINJAK I SKRAĐANI

13. jula 2021.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić obišao je danas MZ Zminjak i Skraćani, gde su završeni radovi na šljunčenju atarskih puteva dužine 15 kilometara. Ukupna vrednost investicije za šljunčenje u ova dva sela iznosi 2,2 miliona dinara, a za ovu namenu utrošeno je oko 1.400 kubika šljunka.

Uporedo sa ovim radovima, završeno je i šljunčenje atarskog puta u Ribarima dugačkog osam kilometara, za šta je izdvojeno 600.000 dinara. Popunjene su i rupe na lokalnom putu od Skrađana ka Zminjaku.

,,Polako realizujemo obećanja koja smo dali našim sugrađanima. Radimo prema prioritetima koja smo dobili iz mesnih zajednica sa ciljem da ljudima koji žive na selu omogućimo kvalitetniji način života”, rekao je gradonačelnik Pajić.

Kako je rekao budući da je poljoprivredna sezona u punom jeku veruje da su radovi na šljunčenju od velikog značaja za poljoprivrednike i da će sada lakše, brže i bezbednije prilaziti svojim njivama.

,,Važno nam je da podjednako razvijamo kako gradsko, tako i seosko područje. Na ovaj način dajemo podstrek mladima da ostanu da žive i rade na selu. Grad Šabac na ovome neće stati, nastavićemo da uređujemo atarske puteve, da ulažemo u putnu infrastrukturu, sa željom da se kvalitet života sugrađana podigne na viši nivo. Nadam se da će osmeh naših sugrađana biti još veći u narednom periodu”, dodao je gradonačelnik.

Danijela Jacanović, zamenica predsednika MZ Zminjak – Skrađani, zahvalila se Gradu Šapcu na izdvojenim sredstvima za šljunčenje atarskih puteva za njihovu mesnu zajednicu.

,,Pošto meštani ova dva sela uglavnom žive od poljoprivrede, uređenjem atarskog puta znatno im je olakšan dolazak do svojih njiva. Ranije smo imali veliki problem kada padne kiša, bilo je mnogo rupa, morali smo da obilazimo i kružimo putem Petlovača – Duvanište , ali uz dolazak nove gradske vlasti i taj problem smo uspeli da rešimo. Nadam se da ćemo i u budućnosti imati dobru saradnju sa gradskim rukovodstvom i da ćemo svi zajedno raditi na poboljšanju uslova za život svih sugrađana”, istakla je Jacanović.

Prepoznajući probleme sa kojima su se godinama suočavali meštani ova dva sela, JP ,,Infrastruktura” Šabac je urgentno postupilo po zahtevu meštana i krenulo u rešavanje njihovog problema.

,,Veliki problem je bio održavanje nekategorisanih puteva i atarskih puteva, rupe su bile brojne, autobusi nisu mogli da saobraćaju jer je svakodnevni saobraćaj bio veoma otežan. Potrudili smo se da sve ovo rešimo. Na veliko zadovoljstvo nas i meštana posao je uspešno završen. Nastavićemo sa radovima i u narednom periodu. Zahtevi su brojni, ali ćemo postepeno i kvalitetno raditi”, poručila je v.d. direktora JP ,,Infrastruktura” Milica Pavlović.