Вести

ГРАДОНАЧЕЛНИК ОБИШАО ЗАВРШЕНЕ РАДОВЕ НА ШЉУНЧЕЊУ АТАРСКИХ ПУТЕВА У МЗ ЗМИЊАК И СКРАЂАНИ

13. јул 2021.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић обишао је данас МЗ Змињак и Скраћани, где су завршени радови на шљунчењу атарских путева дужине 15 километара. Укупна вредност инвестиције за шљунчење у ова два села износи 2,2 милиона динара, а за ову намену утрошено је око 1.400 кубика шљунка.

Упоредо са овим радовима, завршено је и шљунчење атарског пута у Рибарима дугачког осам километара, за шта је издвојено 600.000 динара. Попуњене су и рупе на локалном путу од Скрађана ка Змињаку.

,,Полако реализујемо обећања која смо дали нашим суграђанима. Радимо према приоритетима која смо добили из месних заједница са циљем да људима који живе на селу омогућимо квалитетнији начин живота”, рекао је градоначелник Пајић.

Како је рекао будући да је пољопривредна сезона у пуном јеку верује да су радови на шљунчењу од великог значаја за пољопривреднике и да ће сада лакше, брже и безбедније прилазити својим њивама.

,,Важно нам је да подједнако развијамо како градско, тако и сеоско подручје. На овај начин дајемо подстрек младима да остану да живе и раде на селу. Град Шабац на овоме неће стати, наставићемо да уређујемо атарске путеве, да улажемо у путну инфраструктуру, са жељом да се квалитет живота суграђана подигне на виши ниво. Надам се да ће осмех наших суграђана бити још већи у наредном периоду”, додао је градоначелник.

Данијела Јацановић, заменица председника МЗ Змињак – Скрађани, захвалила се Граду Шапцу на издвојеним средствима за шљунчење атарских путева за њихову месну заједницу.

,,Пошто мештани ова два села углавном живе од пољопривреде, уређењем атарског пута знатно им је олакшан долазак до својих њива. Раније смо имали велики проблем када падне киша, било је много рупа, морали смо да обилазимо и кружимо путем Петловача – Дуваниште , али уз долазак нове градске власти и тај проблем смо успели да решимо. Надам се да ћемо и у будућности имати добру сарадњу са градским руководством и да ћемо сви заједно радити на побољшању услова за живот свих суграђана”, истакла је Јацановић.

Препознајући проблеме са којима су се годинама суочавали мештани ова два села, ЈП ,,Инфраструктура” Шабац је ургентно поступило по захтеву мештана и кренуло у решавање њиховог проблема.

,,Велики проблем је био одржавање некатегорисаних путева и атарских путева, рупе су биле бројне, аутобуси нису могли да саобраћају јер је свакодневни саобраћај био веома отежан. Потрудили смо се да све ово решимо. На велико задовољство нас и мештана посао је успешно завршен. Наставићемо са радовима и у наредном периоду. Захтеви су бројни, али ћемо постепено и квалитетно радити”, поручила је в.д. директора ЈП ,,Инфраструктура” Милица Павловић.