Vesti

GRADONAČELNIK DARIVAO PRVOROĐENU BEBU U 2023. GODINI

2. januar 2023.

Prva beba rođena u Novoj 2023. godini u porodilištu Opšte bolnice ,,Dr Laza K. Lazarević“ u Šapcu, a čija majka ima prebivalište na teritoriji grada je devojčica Andrea.

Andrea je na svet stigla danas tačno u 14.15 časova.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić obišao je večeras prvorođenu bebu u 2023. godini devojčicu Andreu i tom prilikom njenoj majci uručio poklon vaučer Grada Šapca u iznosu od 100.000 dinara, kao i prigodne poklone.

,,Darivanje prvorođene bebe za mene kao gradonačelnika predstavlja jednu od najlepših dužnosti. Veoma sam srećan što sam mogao da uručim poklon vaučer Grada Šapca u iznosu 100.000 dinara majci Milici Jevtić koja je danas tačno u 14.15 časova na svet donela devojčicu Andreu“, rekao je gradonačelnik Pajić i istakao da Grad Šabac redovno novčano pomaže porodilje.

,,Ove godine iz budžeta grada opredeljeno je ukupno 30 miliona dinara za isplate majkama za prvorođeno, drugorođeno i svako naredno dete, dok je za nabavku paketa za novorođenčad opredeljeno četiri miliona dinara. U 2022. godini imali smo neznatno veći broj rođene dece u odnosu na 2021. godinu i voleo bih da broj rođenih beba u 2023. godini bude veći od prethodne“, naveo je gradonačelnik.

Devojčica Andrea teška je 3.830 grama, dugačka 54 centimetra i drugo je dete Milice Jevtić.

Dr Marija Vujković, dežurni lekar u porodilištu, navela je da se trend porasta rođenih beba nastavlja u novoj godini, te da su za prva dva dana 2023. godine rođene tri bebe, a da uskoro očekuju još jednu. Ona je podsetila da je najveći broj rođenih beba za jedan dan u 2022. godini bio devet.