Vesti

GRAD ULOŽIO 16 MILIONA U NOVA VOZILA I OPREMU ZA DOM ZDRAVLJA

10. jun 2024.
Grad Šabac je nabavio tri nova vozila, dva defibrilatora i informatičku opremu za potrebe Doma zdravlja ,,Dr Draga Ljočić“ ukupne vrednosti 16 miliona dinara.
Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić predao je danas ključeve vozila marke
,,ford coonect“ i ,,dacia stepway“  direktorki ove zdravstvene ustanove dr Jasmini Stanković, kao i vrednu opremu, koja će, kako je rekao zaposlenima omogućiti bolje uslove za rad, a Šapčanima još bolju zdravstvenu uslugu. Pajić je dodao da tu, pre svega, misli na defibrilatore, koji se koriste u najurgentnijim stanjima i spasavaju život pacijentima u slučaju srčanog zastoja.
,,Sve što radimo, radimo sa namerom da našim sugrađanima obezbedimo najbolju moguću zdravstvenu zaštitu. Oni su uvek u našem fokusu, jer od zdravlja nema ništa važnije“, rekao je Pajić.
U prethodne tri godine, Grad je uložio u Dom zdravlja ,,Dr Draga Ljočić“ oko 39,5 miliona dinara.
,,Trenutno posedujemo 33 sanitetska vozila, ali su vozila stara i prešla su veliki broj kilometara. Najstarije vozilo je 2008. godište. Veliki broj vozila je prešao i preko 500.000 km zato je zanavljanje voznog parka od velike koristi, jer ćemo na ovaj način omogućiti da naši pacijenti što brže i bezbednije stižu do zdravstvenih ustanova gde su upućeni. A defibrilatore koje smo dobili opredelili smo za Službu hitne medicinske pomoći. Do sada smo u ovoj službi imali četiri defibrilatora, tako da nam je nabavka dva nova od velike važnosti, budući da postoji povećana potreba za zbrinjavanjem najugroženijih pacijenata“, rekla je direktorka Jasmina Stanković.