Вести

ГРАД УЛОЖИО 16 МИЛИОНА У НОВА ВОЗИЛА И ОПРЕМУ ЗА ДОМ ЗДРАВЉА

10. јун 2024.
Град Шабац је набавио три нова возила, два дефибрилатора и информатичку опрему за потребе Дома здравља ,,Др Драга Љочић“ укупне вредности 16 милиона динара.
Градоначелник Шапца др Александар Пајић предао је данас кључеве возила марке
,,ford coonect“ и ,,dacia stepway“  директорки ове здравствене установе др Јасмини Станковић, као и вредну опрему, која ће, како је рекао запосленима омогућити боље услове за рад, а Шапчанима још бољу здравствену услугу. Пајић је додао да ту, пре свега, мисли на дефибрилаторе, који се користе у најургентнијим стањима и спасавају живот пацијентима у случају срчаног застоја.
,,Све што радимо, радимо са намером да нашим суграђанима обезбедимо најбољу могућу здравствену заштиту. Они су увек у нашем фокусу, јер од здравља нема ништа важније“, рекао је Пајић.
У претходне три године, Град је уложио у Дом здравља ,,Др Драга Љочић“ око 39,5 милиона динара.
,,Тренутно поседујемо 33 санитетска возила, али су возила стара и прешла су велики број километара. Најстарије возило је 2008. годиште. Велики број возила је прешао и преко 500.000 km зато је занављање возног парка од велике користи, јер ћемо на овај начин омогућити да наши пацијенти што брже и безбедније стижу до здравствених установа где су упућени. А дефибрилаторе које смо добили определили смо за Службу хитне медицинске помоћи. До сада смо у овој служби имали четири дефибрилатора, тако да нам је набавка два нова од велике важности, будући да постоји повећана потреба за збрињавањем најугроженијих пацијената“, рекла је директорка Јасмина Станковић.